Tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 4 gözaltı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde tarihi değeri olduğu sanılan 2 heykelcik ve 164 adet değişik ebatlarda obje ve sikke ile yakalanan 4 kişi, gözaltına alındı.
2018.12.28 13:37 - Son Güncellenme: 2018.12.28 13:38 - Güncel - HABER MERKEZİMuğla'nın Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ( KOM) Grup Amirliği ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, Akarca Mahallesi'nde yaşayan 4 kişinin ellerindeki tarihi eserleri satacakları bilgisine ulaştı.
Bunun üzerine 4 şüpheli bir süre takibe alındı. Takibin ardından 26 Aralık'ta harekete geçen polis, şüphelilerin içinde bulunduğu otomobili durdurup, arama yaptı. Aramada, tarihi değeri olduğu sanılan biri 8, diğeri ise 24 santimetre boyunda iki heykelcik ile çeşitli ebatlarda toplam 164 parça obje ve sikke ele geçirildi. O.Ç., A.B., Ü.U. ve A.E., gözaltına alındı. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Öte yandan, Fethiye Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen eserlerin tarihi değeri olup, olmadığı ve tarihi değeri var ise hangi döneme ait olduğunun tespiti için inceleme yapılacağı bildirildi.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
06:08
-
03:09
-
01:52
-
02:48
-
06:53
En Çok Okunanlar
- Misafirliğe geldiği evin önünde kayboldu:...
- Eşini uykusunda başından vurarak öldürdü
- 2025 emekli bayram ikramiyesi ne kadar...
- Sosyal medyada "Edip Akbayram öldü"...
- Deniz Akkaya'dan evine gelen polislere tepki
- Ateşkes anlaşmasının onaylanması halinde...
- Dağda doğan buzağıyı 5 kilometre sırtta...
- DSÖ'den ateşkesi onaylayın çağrısı!
- Viyolonsel sanatçısı Raphaela Gromes,...
- Kayseri'deki suç örgütü operasyonunda 13...
- İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı...
- İsrail ordusu, esir takası anlaşmasının...
- Ukrayna ile İngiltere arasında "100 Yıllık...
- 7 milyon 830 bin kadın cep telefonuna...
- Biden'dan Putin çıkışı: Başarısız oldu