TARİHE ÇİRKİN GÖLGE

TARİHE ÇİRKİN GÖLGE

Bursa'da, Osmanlı'nın ilk dönem eserlerinden Orhan Camii, belediyenin kiracısı kafeterya yüzünden görünmez oldu.

2011.04.11 13:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TARİHE ÇİRKİN GÖLGE

Atatürk Caddesi'nde dolmuş durakları önündeki Koza Kafe'nin, Anıtlar Kurulu'ndan üst gölgelik izni alarak cam bölmelerle kış bahçesi yapmasının ardından, yazlık büyük mekanizmalı çadırlarını da etrafa yerleştirmesiyle tarihi binalar görünmez oldu.
Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mimar Zafer Ünver, daha önce geciçi gölgelik şemsiyeliklerin kullanıldığı mekanda her geçen gün artan yapılaşmanın tarihi eserleri görünmez kıldığına dikkat çekerek, "Vatandaşlardan kurumumuza bu uygulamaların tarihe gölge düşürdüğüne dair şikayetler geliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı olan kafeteryanın ilk başta şeffaf, camdan oldukça büyük kış bahçesi tepki görüyordu. Şu anda yazlık çadır mekanizmalarının mevcut camlar kaldırılmadan, alan daha da genişletilerek kurulmasıyla, Orhan Camii ve tarihi belediye binası görünmez oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, tarihi belediye binasını ziyaretinde, binanın dışındaki klimaları çirkin durduğunu beyan etmişti. Vatandaşların kurumumuza ulaşan şikayetleri bu konudaki hassasiyeti gösteriyor. Oysa belediye, tarihi binadaki klima ve çanak anten eklentilerini indirmediği gibi, tarihi binasının önündeki büfe kiracısının yapılaşmasına da sessiz kalıyor. Bu konuda dava açılmadan belediye yetkililerinin gereğini yapmalarını bekliyoruz" dedi.
Belediye yetkilileri ise, büfe sahibinin hatırlı bir siyasetçinin yakını olması sebebiyle herhangi bir müeyyide uygulayamadıklarını, gölgelik şemsiye gibi üst örtü kullanılması için Kültür ve Tabiat Varlıkları'nın izni olduğu, ancak cam kapama ile alakalı bir karar olmadığı belirtti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.04.11 13:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A