Taraf gazetesinden 3 yazar daha istifa etti

Taraf gazetesinden 3 yazar daha istifa etti

Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'ın ardından önceki gün ortak bildiri yayınlayarak istifa eden 19 köşe yazarından sonra Oya Baydar, Doğan Akın, Bekir Ağırdır da gazeteden ayrıldı

2013.05.02 13:40 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:47 - Medya
A
Taraf gazetesinden 3 yazar daha istifa etti

Taraf gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'ın ardından önceki gün ortak bildiri yayınlayarak istifa eden 19 köşe yazarından sonra Oya Baydar, Doğan Akın, Bekir Ağırdır da gazeteden ayrıldığını bildirdi.

Oral Çalışlar'ın, 26 Nisan'da Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından, köşe yazarları Halil Berktay, Hidayet Şefkatli Tuksal, Gürbüz Özaltınlı, Mithat Sancar, Melih Altınok, Cihan Aktaş, Roni Marguiles, Kurtuluş Tayiz, Gülengül Altınsay, Yıldıray Oğur, Markar Esayan, Ceren Kenar, Tuncer Köseoğlu, Alper Görmüş, Demiray Oral, Erol Katırcıoğlu, Ferhat Kentel, Cahit Koytak, Vahap Coşkun 30 Nisan'da ortak açıklama yaparak, gazeteden istifa ettiklerini duyurmuştu.

Köşe yazarları, ortak açıklamada "Barışın politik aktörlerini demokrat kamuoyu gözünde aşındırmayı, barışın desteklenmesinden daha önemli bulanlar Taraf'ı köklerinden kopartmayı göze aldılar. Artık onları ilkeler değil, politik hesaplar ilgilendiriyor. 'Demokrasi olmadan barış olmaz' sloganının cilasını kazıdığınızda ortaya çıkan budur. Bizler aklı ve vicdanı olan her yurttaş gibi, sorunların silahla değil, siyasetle çözülmesini ve insan yaşamını en yüksek değer olarak görüyor; barışın demokrasiye giden yolu kısaltacağına inanıyoruz" ifadelerine yer vermişti.
Bu toplu istifanın ardından gazetenin köşe yazarları Oya Baydar, Doğan Akın ve Bekir Ağırdır da istifa ettiklerini açıkladı.
Bu istifalarla birlikte Taraf gazetesinden istifa eden köşe yazarı sayısı 23'e ulaştı.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2013.05.02 13:40 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:47 - Ramazan Acar
A