Tam buğday ekmeğine kakao katıyorlar
Ekmeğe katkı maddesi ilave ederek, 'tam buğday' ekmeği gibi gösterilmeye çalışıldığı iddia ediliyor..
2012.10.11 17:02 - Son Güncellenme: 2012.10.11 17:02 - Sağlık - HABER MERKEZİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, halk arasında ekmeğin renginin koyulaştıkça daha sağlıklı olduğu yönünde yaygın bir düşünce oluştuğunu söyledi.
Bu düşüncenin yanlış olduğunu vurgulayarak buğday ile unda koyu bir renk olmadığına dikkati çeken İlkbahar, bazı firmaların ekmeği renklendirmek için katkı maddeleri kullandığını savundu.
KAKAO KATILIYOR
Tam buğday ekmeğinde, kepeğin tamamının un içinde olmasına rağmen esmer bir ekmek elde edilemeyeceğini anlatan İlkbahar, ''Buğdayın kendine has bir beyazlığı var. Tam buğdayın tamamını kullanıyoruz. En esmeri, en koyusu; bizim ekmekteki gibi olması lazım. Bunun dışındaki koyuluklarda kakaoyu yakıp sulandırarak unun içine katıyorlar, bu da ekmeği esmerleştiriyor. Ama bunun dışında neler yapılıyor bilmiyoruz'' diye konuştu.