Taliban sözcüsü Haşimi: Kadınların işi doğurmak

Taliban sözcüsü Haşimi: Kadınların işi doğurmak

Taliban Sözcüsü Sayid Zekrullah Haşimi kabinede bir kadının bulunmasına gerek olmadığını savunarak, "Bir kadın bakan olamaz, kadınların çocuk sahibi olması gerekir" ifadelerini kullandı.

2021.09.10 14:31 - Son Güncellenme: 2021.09.10 14:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Taliban sözcüsü Haşimi: Kadınların işi doğurmak

Afganistan'da erkeklerden oluşan bir kabine açıklayan Taliban, kadınlardan bakan olamayacağını, kadınların doğurması gerektiğini savundu.  

Tamamen erkeklerden oluşan bir hükümetinin kurulmasına öfkelenen, hayatlarını riske atan çok sayıda Afgan kadın, protesto için sokaklara dökülürken, Taliban Sözcüsü Sayid Zekrullah Haşimi, Taliban yönetiminde kadınların hükümete dahil edilmesinin tüm olanaklarını ortadan kaldıran sözler sarf etti.  

Sayid Zekrullah Haşimi Tolo News'e verdiği röportajda, protestolara ve hükümete yönelik öfkeye tepki göstererek "Bir kadın bakan olamaz, sanki boynuna taşıyamayacağı bir şey koymuşsunuz gibi" ifadelerini kullandı.  

Kadın protestocuların Afganistan'daki tüm kadınları temsil edemeyeceğini savunan sözcü, kabinede bir kadının bulunmasına gerek olmadığını, kadınların "doğurması gerektiğini" sözlerine ekledi.

Yeni geçici hükümeti  protesto eden Afgan kadınlarına karşı Taliban'ın  kırbaç ve sopa kullandığını bildiriliyor. Gösterilerde kadınların "Yaşasın Afganistan'ın kadınları" sloganını attıkları ve bazılarının, "Hiçbir hükümet kadınların varlığını inkar edemez" ve "Sürekli özgürlük şarkısını söyleyeceğim" yazılı pankartlar taşıdığı belirtiliyor.

Taliban'ın, gösteriyi izleyen gazetecileri de dövdüğü kaydediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.10 14:31 - Son Güncellenme: 2021.09.10 14:32 - HABER MERKEZİ
A