Taliban sonrası evinden çıkamayan Uzra Hussaini'den yardım çağrısı!

Taliban sonrası evinden çıkamayan Uzra Hussaini'den yardım çağrısı!

Afganistan Kabil'deki evinden çıkamayan ve Taliban öncesi memur ve medya alanında çalışan 27 yaşındaki Uzra Hussaini,  sesinin duyulması için yardım çağrısında bulundu. Hussaini, "Türkiye'den ve kadınlarından ricamız var. Bugünlerde bizi yalnız bırakmayınız" dedi.

2021.09.15 11:13 - Son Güncellenme: 2021.09.15 11:14 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Taliban sonrası evinden çıkamayan Uzra Hussaini'den yardım çağrısı!

Taliban, Afganistan'da yönetimi 20 yıl sonra yeniden ele geçirdi. Taliban, iktidarda olduğu 1996-2001 yılları arasında kadınların tek başına dışarı çıkmasını, okula gitmesini ve çalışmasını yasaklamıştı. Afgan kadınlar yeniden aynı muameleye maruz kalıyor. Taliban'dan önce Elektronik Sınav Komisyonunda Atama Kurulu Uzmanı olarak çalışan ve medya alanında görev yapan 27 yaşındaki Uzra Hussaini, Kabil'deki evinden çektiği bir video ile Türk kadınlarına seslendi.  


 

"TÜRKİYE'DEN RİCAMIZ VAR BİZİ YALNIZ BIRAKMAYINIZ"

Uzra, "Kabil'den sizinle irtibattayım. Ben Taliban rejiminden önce devlet memuruydum. Taliban rejiminden sonra artık işe gidemiyorum evdeyim. Geçen hafta tüm dünya gördü, Kabil'deki kadınlar ve protestocular Taliban'ın şiddetine maruz kaldı. Bizi yok edemezsiniz. Türkiye'den ve kadınlarından ricamız var. Bizimle beraber kalmanızı istiyoruz. Bugünlerde bizi yalnız bırakmayınız" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.15 11:13 - Son Güncellenme: 2021.09.15 11:14 - HABER MERKEZİ
A