Taliban elinde silahla yayına çıktı

Taliban elinde silahla yayına çıktı

ABD'nin çekilmesi üzerine Afganistan'da yönetimi fiilen ele geçiren Taliban'ın üyeleri ''Barış Stüdyosu'' adlı siyasi tartışma programına ellerinde silahlarla yayına çıktı. Sunucunun çevresini kuşatan Taliban üyeleri izleyenleri hayrete düşürürken, komutanları olduğu öğrenilen bir kişi ise "Bir gün Amerika'yı yenebileceğimizden emindik" ifadesini kullandı.

2021.08.30 22:13 - Son Güncellenme: 2021.08.31 00:20 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Taliban elinde silahla yayına çıktı
00:42 Taliban elinde silahla yayına çıktı

İLGİLİ VİDEO

Taliban elinde silahla yayına çıktı

Kabil'de zaman zaman patlamalar meydana gelirken, ülkenin bir televizyon kanalında yaşananlar ise büyük yankı uyandırdı.

"BİR GÜN AMERİKA'YI YENEBİLECEĞİMİZDEN EMİNDİK"

''Barış Stüdyosu'' adlı siyasi tartışma programına ellerinde silahlar çıkan Taliban üyeler, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İzleyenlerin gözlerine inanamadığı anlarda Taliban komutanı "Bir gün Amerika'yı yenebileceğimizden emindik" ifadesini kullandı.

YAYINA ELEŞTİRİ YAĞDI

Sosyal medyada anında yankı bulan yayını özellikle yerel gazeteciler eleştirdi. Bunun üzerine Taliban'a yakın sosyal medya hesapları ise söz konusu gazeteciler için "Göçmen olmak için başka bir yol bulabilirsiniz" yazarak tehdit etti. BBC'den Yelda Hakim, gerçeküstü olarak nitelediği sahneleri paylaşıp Afgan televizyonundaki yeni tartışma programlarında militanların sunucuyu başucunda izlediğini yazdı. Hakim, "Sunucu, 'Taliban Afganlar korkmamalı' diyor'' ifadelerini kullandı.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.08.30 22:13 - Son Güncellenme: 2021.08.31 00:20 - HABER MERKEZİ
A