Taliban'dan jet yalanlama

Taliban'dan jet yalanlama

Taliban'ın Suriye topraklarında yapılanmaya başladığı yönündeki iddialar, Suriye muhalefeti tarafından karalama kampanyası olarak nitelendirildi.

2013.07.17 16:41 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:42 - Dünya
A
Taliban'dan jet yalanlama

Taliban'ın Suriye topraklarında kamplar kurduğu ve bölgede yapılanmaya başladığı yönünde basında yer alan iddialar, Suriye muhalefeti tarafından "karalama kampanyası" olarak nitelendirildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Malik el-Kürdi, Suriye'de Pakistan Talibanı'na ait kampların varlığına ilişkin özellikle İran ve Rus basınında yer alan haberlerin asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kürdi, bu yöndeki iddiaların, "Suriye rejiminin, halkına karşı işlediği korkunç suçları örtbas etmek" ve "Esed rejiminin radikal gruplara karşı meşru bir savaş yürüttüğü" izlenimi vermek amacıyla gündeme taşındığını savundu.

Farklı ülkelerden gelen unsurların oluşturduğu "Irak ve Şam Devleti" örgütü ile Nusra Cephesi gibi aşırı grupların Suriye rejimine karşı savaştığını ifade eden Kürdi, "Pakistan Talibanı bu isimler altında anılmıyor. Bununla birlikte o bölgeden gelen bazı unsurların Irak ve Şam Devleti bünyesinde rejime karşı mücadele ediyor olması mümkün" diye konuştu.

Taliban'ın Suriye'deki varlığına ilişkin haberlerin basında yer bulmasının iki sebebe dayandığını söyleyen Kürdi şöyle devam etti:

"Bu haberlerin arkasında, daha önce kurgulanmış senaryoların bulunduğu düşünülebilir. Ya da muhalefet saflarında savaşan yabancı unsurların Pakistan ve Afganistan halkına ait kıyafetler giymeleri, Taliban'ın Suriye topraklarında savaştığı şeklinde yanlış bir izlenime yol açıyor."

Suriye devriminin, mücadelesini sürdürmek için yabancı unsurlara ihtiyaç duymadığını vurgulayan Kürdi, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Radikal bazı grupların Ortadoğu'da faal olarak savaştığı inkar edilemez. Suriye devriminin başlangıcında, yabancı unsurlara ve devletlere ihtiyacımızın olmadığını deklare ettik. Bizim savaşçılara değil kendimizi savunmak için silahlara ihtiyacımız var. Batı dünyasının aşırı gruplar hakkındaki endişe ve korkularını paylaşıyoruz. Sözkonusu aşırı grupların fikirleri Suriye toplumunun dokusu ve düşüncesiyle de bağdaşmıyor."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 16:41 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:42 - boş7
A