Taliban, Afganistan'ın batısındaki Badgis'in merkezine girdi

Taliban, Afganistan'ın batısındaki Badgis'in merkezine girdi

Afganistan'ın Badgis vilayetinin merkezindeki Qala e Naw kentine üç noktadan saldıran Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

2021.07.07 13:55 - Son Güncellenme: 2021.07.07 13:55 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Taliban, Afganistan'ın batısındaki Badgis'in merkezine girdi

ABD'nin Afganistan'dan çekilme süreci devam ederken, Taliban ülkedeki hızlı ilerleyişini sürdürüyor. Taliban militanları, ülkenin batısındaki Badgis vilayetinin merkezindeki Qala e Naw kentine üç noktadan saldırı gerçekleştirdi. Vilayet meclis üyesi Zia Gul Habibi, Taliban militanlarının sabah saatlerinde Qala-e-Naw'e girdiğini ve şehrin kontrolünü ele geçirmek için Afgan güvenlik güçleriyle çatıştıklarını ifade etti. Vilayetin meclis başkanı Azizbig de Taliban militanlarının ilçeleri ele geçirdikten sonra Qala-e-Naw şehrine girdiğini doğruladı. Azizbig, durumu fırsata çeviren mahkumların da kentteki hapishaneden kaçtığını aktardı.

Badgis Valisi Hasamudin Shams da benzer yönde açıklama yaparak, "Düşmanlar Qala-e-Naw'e girdi ve çatışma çıktı" ifadesini kullandı.

ABD ÇEKİLİYOR, TALİBAN İLERLİYOR
Eğer ele geçirilirse Qala-e-Naw, Taliban militanlarının Afganistan'da işgal ettiği ilk vilayet başkenti olacak. ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinin başlamasından bu yana 100'den fazla bölgeyi ele geçirdiği bildirilen Taliban'dan ise Qala-e-Naw kentindeki duruma yönelik bir açıklama gelmedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.07.07 13:55 - Son Güncellenme: 2021.07.07 13:55 - HABER MERKEZİ
A