Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne müdahale!

Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne müdahale!

İstanbul Valiliği'nin 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne izin vermemesinin ardından Taksim'de gerçekleşen yürüyüşe güvenlik güçlerince müdahale edildi. Polisin müdahalesi sonrası en az 20 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Polisin gazla müdahale ettiği göstericiler arasında gazdan etkilenenler olduğu bildirildi.

2021.06.26 17:38 - Son Güncellenme: 2021.06.26 21:07 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne müdahale!
00:32 Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne müdahale!

İLGİLİ VİDEO

Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne müdahale!

İstanbul Valiliği'nin 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne izin vermemesinin ardından yürüyüşün Taksim'de yapılacağını açıklandı.

İstanbul Onur Yürüyüşü grubu Twitter hesabından yaptıkları paylaşımda şu bilgileri paylaştı:

"Beyoğlu Kaymakamlığı yürüyüşümüzü yasakladığını duyurdu. Haklarımızdan ve onurumuzu kutlamaktan vazgeçmiyoruz. Barışçıl Onur Yürüyüşümüz ve anayasal haklarımızı kullanmak için 17:00'da Taksim'de buluşuyoruz."

​Ancak yürüyüşe Beyoğlu kaymakamlığının da izin vermediği ve gruba güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bildirildi.

İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapmak isteyen bir grup, Odakule'de basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi'ne çıkan bazı sokaklarda güvenlik önlemi alarak gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. ​Gruptakilerin dağılmaması üzerine yapılan müdahalede 20 kişi gözaltına alındı.  

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü sosyal medyadan gözaltına alınanlarla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı: "Şu an için 20den fazla gözaltı var. Mis Sokak'tan gözaltına alınanlar sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldü. Gönüllü avukatlarımız yanlarında.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği göstericilerden bazıları gazdan etkilenirken bir kadın baygınlık geçirdi. Kadın, katılımcılar tarafından bir kafeteryaya taşınırken, göstericilerden biri polise "Kim verecek bunun hesabını şimdi, bir şey olsa o kıza ne olacak" dedi.

AFP MUHABİRİ DE GÖZALTINDA

Taksim'deki Onur Yürüyüşü'nü görüntülemek için alanda bulunan AFP muhabiri Bülent Kılıç ters kelepçe ile gözaltına alındı. Beraberinde görev yapan meslektaşlarının aktardığına göre polis, Kılıç'ın boğazına bastı. Kılıç, boğazına basılmasının ardından  "Nefes alamıyorum!" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.26 17:38 - Son Güncellenme: 2021.06.26 21:07 - HABER MERKEZİ
A