Taciz mağdurları Vatikan'ı dava ediyor

Taciz mağdurları Vatikan'ı dava ediyor

Katolik kilisesinde ortaya çıkan taciz skandalları nedeniyle hiçbir üst düzey din görevlisinin yargılanmamasına tepki gösteren taciz mağdurları, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

2011.09.14 10:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Taciz mağdurları Vatikan'ı dava ediyor

Papa ve Vatikan'daki diğer bazı üst düzey kardinallerin, sistematik ve yaygın bir gizlilik politikasıyla çocuk tacizlerinin ve tecavüzlerinin üstünün örtülmesine göz yumduğunu iddia eden taciz mağdurları, insanlığa karşı suç işlenip işlenmediğinin araştırılmasını istiyor.

Papa XVI. Benedict'in en üst düzey isim olarak yer aldığı 84 sayfalık şikayet dilekçesinin hedefindeki Vatikan, bu girişimi, "gülünç bir propaganda" olarak nitelendirdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, soykırım, savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar gibi küresel çaptaki ağır suçlar nedeniyle açılan davalarla ilgileniyor.

HÜRRİYET

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.09.14 10:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A