Suudi İşadamı Yamani, turizm yatırımı için Bursa'da

Suudi İşadamı Yamani, turizm yatırımı için Bursa'da

Suudi Arabistan eski Petrol Bakanı Zeki Yamani'nin oğlu iş adamı Hani Yamani, Bursa'ya turizm yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

2011.10.10 11:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Suudi İşadamı Yamani, turizm yatırımı için Bursa'da

Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret eden Hani Yamani, turizm alanında yeni yatırımlar yapmak istediğini, Bursa'yı bu yatırımlar için en iyi yer olarak belirlediğini söyledi. Yamani, "Arapların Bursa'ya aşırı ilgisi var. Bursa'yı çok seviyorlar. Arap ülkelerinden Bursa'ya gelen turist sayısı her geçen gün artıyor. Bu da bizi buraya yatırım yapma konusunda tetikliyor. Gördüğüm kadarıyla Bursa'da potansiyel büyük var. Burada turizm yatırımı yapmak istiyorum" dedi.
Vali Şahabettin Harput ise, şu anda Türkiye de turizm yatırımı için en elverişli şartların Bursa'da olduğunu ifade ederek, "Biz bu şehrin yöneticileri olarak, yerli ve yabancı iş adamlarımızın turizm yatırımı yapmaları için gerekli şartları hazırlıyoruz. Bursa'da turizmin hemen her çeşidi yapılabilir. Şehrin tabii şartları turizme çok elverişli. Son yıllarda Bursa'da 15'e yakın yeni otel yapıldı. Arap turizm teşkilatı ile çalışmalarımız devam ediyor. Gelecekte Arap turizminin başkenti Bursa olacak. Yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
Harput, Yamani'ye İznik çinisi hediye etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.10.10 11:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A