Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden basın açıklaması

Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden basın açıklaması

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği, İran Dışişleri Bakanlığı'nın, Mina'da meydana gelen kazayla ilgili, yurt dışında bulunan İran büyükelçiliklerinde taziye defteri açmasına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

2015.10.05 18:22 - Son Güncellenme: 2015.10.05 18:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden basın açıklaması

Açıklamada, "İran'ın halihazırda yaymaya çalıştığı söz konusu propaganda, dünya ve İran kamuoyuna, Suudi Arabistan Krallığı'nın hacı adaylarına sunduğu hizmetlerin yeterli olmadığını göstermeyi ve Suudi Arabistan'ı zedelemeyi hedeflemektedir" denildi.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"İran'ın halihazırda yaymaya çalıştığı söz konusu propaganda, dünya ve İran kamuoyuna, Suudi Arabistan Krallığı'nın hacı adaylarına sunduğu hizmetlerin yeterli olmadığını göstermeyi ve Suudi Arabistan'ı zedelemeyi hedeflemektedir. Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti, kazada aralarında İran vatandaşlarının da bulunduğu hacılarından vefatından dolayı büyük üzüntü duymaktadır. Kral Selman Bin Abdülaziz, meydana gelen bu olayın ilk anlarından itibaren bu tür olaylarda yapılması gereken gerekli tüm icraatların yerine getirilmesi hususunda talimat vermiştir. Ayrıca hükümet yaralı ve şehit düşen hacıların yakınlarına ve aralarında İran hükümetinin de bulunduğu diğer hükümetlere gerekli tüm kolaylıkları sağlamıştır. Bu çerçevede İran uyruklu yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi almak ve vefat edenlerin kimliklerinin belirlenmesi amacıyla İran Sağlık Bakanı ve İran Kızılayı Başkanı ile beraberindeki heyetin Suudi Arabistan'da misafir edilmeleri uygun görülmüştür." 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.10.05 18:22 - Son Güncellenme: 2015.10.05 18:25 - HABER MERKEZİ
A