Suriyelilerin yaşam mücadelesi

Suriyelilerin yaşam mücadelesi

Rakka kentindeki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde bulunan kamu binalarına sığındı.

2013.03.08 14:30 - Son Güncellenme: 2013.03.08 14:30 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suriyelilerin yaşam mücadelesi

Ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında birkaç gündür devam eden çatışmalar nedeniyle başta Rakka olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen ve pasaportu bulunan aileler, işlemlerinin ardından Türkiye'ye geçiyor.

Pasaportu ve imkanı olmayan ya da ülkesini terk etmek istemeyen bazı Suriyeliler ise Tel Abyad ilçesinde ''geçici barınak'' olarak kullanılan kamu binalarında yaşıyor. Elektrik ve içme suyu sorunu bulunan ilçede vatandaşlar, yeme içme ihtiyaçlarını ÖSO mensuplarının koordinasyonda ulaştırılan malzemelerle gideriyor.

İç savaş öncesi ülkenin en büyük ikinci ticaret merkezi konumundaki Rakka'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden kaçanlar da daha güvenli olduğunu düşündükleri Tel Abyad'a sığınıyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.03.08 14:30 - Son Güncellenme: 2013.03.08 14:30 - HABER MERKEZİ
A