Suriyeli öğrencilerden hatıra ormanı

Suriyeli öğrencilerden hatıra ormanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'na (GAMEK) bağlı Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli çocuklar ve velileri "Memnuniyet Ormanı" oluşturdu. Öğrenci ve aileleri ormana 4 bin fidan diktiler.

2013.04.17 10:45 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:45 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Suriyeli öğrencilerden hatıra ormanı

Ülkesindeki iç çatışmalardan kaçarak, komşu ülkelerde yerleşmek zorunda kalan Suriyelilerin 30 bin 649'u Gaziantep'te yaşıyor. Kardeşliğe ve barışa verdiği önemle Suriyelilere kucak açan Türk hükümetinin ve yerel yönetimlerinin bu duyarlılıklarına Suriyeli vatandaşlardan karşılık gecikmedi. 767 bin 577 metre karelik alan içinde bulunan ve 42 bin metre karesi Taşlıca'da yer alan araziye Suriyeli vatandaşlar tarafından 4 bin kızılçam fidanı dikildi. Fidan dikilen alana 'Memnuniyet Ormanı' adı verildiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, "Fidan dikimine yaklaşık 300 Suriyeli dostlarımız katıldı. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak onlara gösterdiğimiz misafirperverliğin karşılığında onlar da böyle bir uygulama ile teşekkür etmek istediler. Hem orman güzel bir anı olacak hem de kentimize ağaç yönü ile katkı sağlayacak" dedi.
GAMEK Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Büyükaslan ise, "Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşların çocuklarının eğitim gördüğü merkezimizde çocuklara yönelik düzenlediğimiz ağaçlandırma etkinliği ile onlarda çevre bilincinin oluşmasını amaçladık. Suriyeli çocukların fidan dikerken duydukları heyecan bizi de çok mutlu etti. Okulumuzun oluşumunda ve bu etkinliğin düzenlenmesinde çok büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'e tüm Suriyeli misafirlerimiz adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:45 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:45 - HABER MERKEZİ
A