Suriye Türkiye'den elektrik alımını durdurdu

Suriye Türkiye'den elektrik alımını durdurdu

Enerji Bakanı Yıldız, "Suriye bir hafta önce Türkiye'den elektrik almayı durdurdu. Bu yönde tekrar istekleri olursa elektrik verebiliriz" dedi.

2012.10.11 11:11 - Son Güncellenme: 2012.10.11 11:12 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Suriye Türkiye'den elektrik alımını durdurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılmak için geldiği Kayseri'de, düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yıldız, ''Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santralin yapımını Güney Kore'nin üstlenmesi halinde kendilerinin de projeye ortak olabileceklerini söylediler'' dedi.

Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye'ye ait Moskova-Şam seferini yapan yolcu uçağıyla ilgili gelişmelerin enerji alanında ilişkileri nasıl etkileyeceği yönündeki soruya Yıldız, şu yanıtı verdi:

''Rusya ve İran ile Suriye'ye dair politikalarımız farklı olabilir ama enerji sektöründeki işbirliği bundan yalıtılmış olarak devam ediyor. Önceki gün hem Azeri hem İran gazı geçici olarak kesilince, talebimiz üzerine Rusya gönderdiği gazı 1,5 kat arttırdı. Gazprom ve Rus yetkililere bu anlayışlı tavırları için teşekkür ediyorum. Yine Çin ile de Suriye politikalarımız farklı olabilir ama enerji alanında işbirliği devam ediyor.''

Suriye bir haftadır elektrik almıyor

Yıldız, ''Suriye bir hafta önce Türkiye'den elektrik almayı durdurdu. Bu yönde tekrar istekleri olursa elektrik verebiliriz'' dedi.   

TANAP'ta çalışmalar sürüyor

Bakan Yıldız, ''TANAP'ta güzergah ve ortaklık konusunda çalışmalar devam ediyor. BP ve Total de projeye dahil olabilir'' diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.11 11:11 - Son Güncellenme: 2012.10.11 11:12 - HABER MERKEZİ
A