Suriye sınırında F-16 uçağı düştü

Suriye sınırında F-16 uçağı düştü

Osmaniye civarında bir F-16 düştü. TSK, düşen F-16 pilotunun son sözünün 'Atlıyorum' olduğunu açıkladı.

2013.05.13 15:18 - Son Güncellenme: 2013.05.13 21:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Suriye sınırında F-16 uçağı düştü

Uçağın enkazına ulaşıldı

Osmaniye valisi: Uçağın bazı parçaları bulundu



Osmaniye sınırları içinde Amanos dağlarında düşen F-16 savaş uçağının enkazına ulaşıldı.

Osmaniye Valisi Celalaettin Cerrah'ın açıklamalarına göre Çakşir yaylası yakınlarında uçağın kokpit camı ve bazı  parçalarına ulaşıldı.

Pilotu arama çalışmaları sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, ''5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon / AMASYA) ait bir adet F-16/C uçağı ile 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14:15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını müteakip irtibat kesilmiştir. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir.'' denildi.

 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Osmaniye civarında Amanoslar bölgesinde irtibatın kesildiği duyurulan F-16/C uçağının enkazının bulunması için askeri personelin yanı sıra AFAD ekiplerinin de yönlendirildiği öğrenildi.

 

HATAY YÖNÜNDE DÜŞTÜ

 

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Amanoslar bölgesinde düştüğü belirtilen askeri uçakla ilgili enkazın henüz bulunamadığını, ekiplerin bölgeye sevk edildiğini söyledi.

 

Cerrah, uçağın Amanos Dağları'ndaki Yarpuz bölgesinin Hatay yönüne doğru olan civarda düştüğü yönünde bilgi aldıklarını belirtti. Ekipleri bölgeye sevk ettiklerini kaydeden Cerrah, "Uçağın Yarpuz bölgesine düştüğü bilgisini aldık. Ekiplerimizi sevk ettik. Şu ana kadar enkaza ulaşılamadı. Arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

 

OSMANİYE-KİLİS-İSKENDERUN ÜÇGENİNDE ARAMA

 

Osmaniye yakınlarında Amanos dağlarında F-16 savaş uçağının kaybolduğu bilgisi üzerine Osmaniye, Gaziantep'in Nurdağı ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçeleri ve Adana'da alarm verildi. Jandarma, sivil savunma, itfaiye ve ulusal medikal arama kurtarma ekipleri çeşitli güzergahlardan Amanoslar'a sevk edildi.

Askeri yetkililer, pilotun "Atlıyorum" mesajı verdiği anda F-16 savaş uçağının Gaziantep'in Nurdağı İlçesi semalarında olduğunu, aramaların Osmaniye, Kilis, İskenderun hattı üzerinde başlatıldığını belirtti.

 

Bir başka askeri kaynak ise İskenderun'un doğusunda Amanoslar'ın eteğindeki radar üssü yakınlarında düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.

 

GAZİANTEP'TE 2 NOKTADA ARAMA BAŞLATILDI

 

Genelkurmay Başkanlığı'nın Amanos'larda F-16 uçağı ile irtibatının kesildiğini duyurmasının ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye İlçeleri'nde de arama başlatıldı. Birliklerinden çıkan askeri timlerin İslahiye'nin Huzurlu Yaylası ile Nurdağı'nın Osmaniye sınırında bulunan Cebel Yaylası'nda arama çalışması başlattığı bildirildi. İki ayrı noktada birliklerin başlattığı arama çalışmalarının yoğun sis tabakası nedeniyle güçlükle yürütüldüğü de kaydedildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, uçağın Osmaniye sınırları içindeki Yapuz bölgesine düştüğünü açıkladı.

 

 

 

 

 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.13 15:18 - Son Güncellenme: 2013.05.13 21:49 - HABER MERKEZİ
A