Suriye rejimi çökmeye yakın

Suriye rejimi çökmeye yakın

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Esed rejiminin çöküşe yaklaştığını söyledi.

2012.12.13 15:35 - Son Güncellenme: 2012.12.13 16:22 - Dünya
A
Suriye rejimi çökmeye yakın

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yle görüşen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen,  Esed rejimini bir an önce gerçeklerin farkına varıp şiddete son vermesi ve halkının meşru özlemlerini karşılayacak siyasi süreci başlatması konusunda uyardı.

Rasmussen, Şam yönetiminin Scud füzeleri kullandığı yönündeki haberlerle ilgili, "İstihbarat raporlarıyla ilgili asla yorum yapmıyoruz ama bu hafta daha önce Suriye içinde güdümsüz, kısa menzilli bir miktar füzenin ateşlendiğini tespit ettik. Bu füzeler Suriye içinden ateşlendi ve yine Suriye'yi etkiledi. Başka bir deyişle komşu topraklara hiçbir füze düşmedi.

Füzelerin tipini doğrulayamam ama (elimizdeki) bazı bilgiler Scud tipi füzeler olduğunu gösteriyor. Bu tür ayrım gözetmeyen silahların kullanılması Suriye halkının hayatına hiçbir saygı gösterilmediğini ispatlıyor. Bu umursamazlığı şiddetle kınıyorum" dedi.

Patriotlar Ocak sonunda aktif hale gelecek

Rasmussen, Türkiye'ye Patriot gönderme kararı nedeniyle Rutte'ye teşekkür etti.
Mark Rutte ise Türkiye'ye ilk aşamada 1 yıl süreliğine 2 Patriot bataryası göndermeyi planladıklarını söyledi.

Rutte, bunların nereye konuşlandırılacağını Türkiye, Almanya ve ABD'yle birlikte kararlaştıracaklarını ve kendi gönderecekleri Patriotların Ocak sonunda aktif hale geleceğini ifade etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.12.13 15:35 - Son Güncellenme: 2012.12.13 16:22 - Zeynep Çelik
A