Suriye'den düşmanlarına gözdağı

Suriye'den düşmanlarına gözdağı

Suriye ordusu, yabancı ülkelerin olası askeri müdahaleyi değerlendirdikleri günlerde tatbikat düzenleyerek, "düşmanlarına" gözdağı verdi.

2011.12.05 16:37 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya
A
Suriye'den düşmanlarına gözdağı

Devlet haber ajansı ve televizyonunun verdiği habere göre, füze testinin yapıldığı tatbikatta, "gerçek savaşı aratmayan" hava ve kara operasyonları düzenlendi.

Devlet televizyonunun hafta sonunda düzenlendiğini belirttiği tatbikat, yabancı gözlemcilerin ülkeye kabul edilmesi konusunda Suriye ve Arap Birliği arasındaki görüşmelerin devam ettiği günlerde gerçekleşti. Suriye, bugün birliğin talebine olumlu yanıt verdi.

Suriye'nin askeri operasyonları durdurması için Arap Birliği ve diğer ülkeler tarafından hayata geçirilen yaptırımlar ise sonuç vermiş değil.

ESKİ TATBİKATLARDAN FARKLI
Suriye ordusu her yıl tatbikat düzenliyor. Ancak hafta sonunda düzenlenen tatbikatın daha üst bir seviyede olduğu ve füze testleriyle, hava ve kara güçlerinin operasyonlarının birlikte gerçekleştirildiği belirtildi.

Devlet televizyonu tatbikatın, "olası bir saldırıya karşı füze sistemlerinin kapasitesini ve kullanıma ne kadar hazır olduklarını test etmeyi" amaçladığını ifade etti.

Haberde ayrıca, "tatbikatta füzelerin ve Suriyeli askerlerin ülkeyi savunmaya hazır olduğu ve Suriye'nin güvenliğini tehlikeye atmaya cüret edecekleri caydırmayı amaçladığı" vurgulandı.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre, Savunma Bakanı Davud Rajha, "askerlerin kendilerine verilecek emirlere tamamen hazırlıklı olmalarını sağlayacak operasyonlar" düzenlediklerini belirtti.

ESAD UYARMIŞTI
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ekim ayında verdiği röportajda, "Batı'nın Suriye'ye müdahale etmesi halinde Ortadoğu'da onlarda Afganistan oluşacağı" uyarısında bulunmuştu.

Suriye'nin, en büyük düşmanı İsrail'i vurabilecek karadan karaya füzeleri bulunuyor.

Suriye'de yaşanabilecek bir çatışma, içine İran ve İsrail'i de alabilecek daha büyük bir Ortadoğu krizine neden olabilir.

Olası bir askeri müdahale durumunda, Esad rejiminin destekçisi İran veya Hizbullah ile Filistinli militanlar, İsrail'e misilleme yapabilir. Suriye'nin kuzeyindeki komşusu Türkiye'ye sığınan Esad rejimi karşıtı askeri liderler de Suriye'ye misilleme de bulunabilir.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.12.05 16:37 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A