Suriye'deki olaylarda 36 kişi öldü

Suriye'deki olaylarda 36 kişi öldü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, güvenlik güçlerince başkent Şam'ın bazı banliyölerinde 19, Humus'ta 5, Halep'te 4, İdlib, Hama ve Dera'da ikişer, Raka ile Lazkiye'de birer kişi olmak üzere 36 kişinin güvenlikg üçlerinin açtığı ateş sonucu öldüğünü bildirdi.

2012.06.04 00:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suriye'deki olaylarda 36 kişi öldü

Bu arada, güvenlik güçlerinin Hama'nın Kufr Zeyta beldesine ağır silahlarla saldırdığı, havan ve top mermilerinin yerleşim birimlerine düşmesi sonucu onlarca evin yıkıldığı, kent hastanesinin hasar gördüğünü belirten Suriye Genel Devrim Konseyi ise operasyonlar nedeniyle halkın bazı bölgelerden kaçtığını aktardı.
Halep'in Azez ilçesindeki kontrol noktalarından yerleşim birimlerine ağır silahlarda ateş açıldığını vurgulayan Konsey, Hama, Humus, Dera, Halep ve Şam'ın banliyölerinde operasyonların devam ettiğini, İdlib'te meydana gelen şiddetli patlamanın ardından bölgeden yoğun silah seslerinin yükseldiğini açıkladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.06.04 00:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A