Suriye'de iki İranlı komutan öldürüldü

Suriye'de iki İranlı komutan öldürüldü

Devrim Muhafızları'na mensup Hac Hamid Muhtarbend ve Ferşad Hasunizade adlı iki İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

2015.10.13 23:00 - Son Güncellenme: 2015.10.13 23:01 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suriye'de iki İranlı komutan öldürüldü


Devrim Muhafızları'na mensup iki İranlı komutanın  Suriye'de öldürüldüğü bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Ebu Zehra  adıyla bilinen Hac Hamid Muhtarbend ve Ferşad Hasunizade adlı iki Devrim  Muhafızları komutanı Suriye'de öldürüldü.

Haberde, komutanların hangi bölgede hayatını kaybettiği  belirtilmezken, terör örgütü DAEŞ'le çatışma sırasında öldürüldükleri iddia  edildi.

Geçen hafta da Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki askeri istihbarat  operasyonlar birimi Kudüs Ordusu'nun Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin  Hemedani'nin, Suriye'nin Halep kentinde öldürüldüğü açıklanmıştı.

Tuğgeneral Hemedani, İran'ın ülke dışındaki askeri istihbarat ve milis  operasyonlarını yöneten Kudüs Ordusu Komutanı Süleymani'nin yardımcısıydı.  Hemedani, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine destek vermek için İran  tarafından Suriye'ye gönderilen Fatimiyyun ve Zeynebiyyun Tugayları ile  Lübnan'daki Hizbullah örgütünün Suriye'de yürüttüğü operasyonların başındaki isim  olarak biliniyordu.

Devrim Muhafızları, Hemedani'nin terör örgütü DAEŞ tarafından  öldürüldüğünü iddia etmiş ancak DAEŞ veya muhalifler olayı üstlenmemişti. Diğer  taraftan, Kudüs Ordusu Komutanı Kasım Süleymani'nin Hemedani ile son zamanlarda  görüş ayrılığı yaşadığı ve kendisini görevden almaya hazırlandığı haberleri İran  medyasında geniş yer almıştı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.10.13 23:00 - Son Güncellenme: 2015.10.13 23:01 - HABER MERKEZİ
A