Suriye'de generale suikast
Suriye devlet televizyonu, hava kuvvetleri bünyesinde görev yapan bir generalin Şam'da bir suikasta kurban gittiğini bildirdi.
2012.10.30 15:26 - Son Güncellenme: 2012.10.30 16:19 - Dünya - HABER MERKEZİ
AFP'nin aktardığına göre, Suriye devlet televizyonu, "terörist gruplar"ın Şam'ın kuzeyinde bir Suriye hava kuvvetleri generalini öldürdüğünü bildirdi.
Kanalın haberinde, "Ulusal kişilikleri ve bilim insanlarını hedef alan silahlı terörist gruplar, Şam'ın Rükneddin mahallesinde Hava Kuvvetleri'nden Pilot General Abdullah Mahmud el Halidi'yi katletmiştir" denildi.
Haberde başka detay verilmedi.
El Cezire'ye konuşan muhalif aktivistler ise Halidi'nin taraf değiştirmek istediğini, "bu nedenle rejimin o bunu yapamadan kendisinden kurtulduğunu" iddia etti.
BU İLK DEĞİL
Suriye'de isyancılar daha önce de önde gelen siyasi ve askeri figürleri hedef alan suikastlar düzenlenmişti.
Temmuz ayında düzenlenen bir bombalı saldırıda da Suriye lideri Beşar Esad'ın kayınbiraderi ve savunma bakanı Asıf Şevket öldürülmüştü.
BAYRAM BİTTİ OPERASYONLAR BAŞLADI
Diğer yandan Kurban Bayramı'nın bitişinin ardından Suriye savaş uçaklarının isyancılara ait hedeflere yönelik operasyonlarına hız verdiği bildirildi.
Suriye Hava Kuvvetleri'nin Humus'un dış mahalleleri ile Şam ve Halep'i birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan Maarat el Numan kasabasına bombardıman düzenlediği belirtildi.
Aktivistler bombardımanda 28 sivilin öldürüldüğünü iddia ederken, bir bebeğin yıkıntılar arasından çıkarılma görüntülerini yayınladı.