"Sürecin daha iyi anlatılması lazım"

"Sürecin daha iyi anlatılması lazım"

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, çözüm sürecine katkı sunması için kanaat önderlerine Başbakan Erdoğan imzalı birer mektup gönderilerek, sürecin iyi niyetli, samimi, devlet ve millet yararına yürütüldüğünün daha iyi anlatılmasını teklif etti.

2013.05.02 15:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Sürecin daha iyi anlatılması lazım"

İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Genel Merkezinin geçtiğimiz pazartesi ve salı günleri Kızılcahamam'da düzenlediği genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Sedat Yalçın, toplantının basına açık bölümünde Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin geldiği nokta ve halen devam eden çözüm sürecine ilişkin önemli tespitler yaptığını hatırlatarak, "Sayın Başbakanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en güçlü dönemini yaşadığını vurguladı. Bu durum AK Parti dönemindeki reformlar sayesinde gerçekleşti. Bu reformlar sayesinde artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak önemli bir itibar kaynağı" dedi.

Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın 'Cumhuriyeti güçlendirme ve yüceltme gayretinin süreceğini' ifade ettiğini de hatırlatarak şöyle devam etti:

"Yine Başbakanımızın ifadesiyle çözüm süreci sonunda Türkiye açısından karanlık bir dönem kapanacak. Ayrıca milletimizin tüm renkleriyle birlikte 'Türk Milleti' tanımının içine girdiğini ve çözüm sürecinin uzun vadeli sonuçlarıyla Türkiye'nin dünya ölçeğindeki küresel hedeflerine ulaşmasını sağlayacağına vurgu yapması çok önemli."

AK Parti Bursa il Başkanı Sedat Yalçın, 2 gün süren önemli toplantı sırasında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem ve Mustafa Şentop'un da başkanlık sistemi, yeni anayasa, çözüm süreci, dış politika ve teşkilatlanma gibi konularda, il ve ilçe başkanlarına çok detaylı açıklamalar yaptıklarını aktardı.

İl ve ilçe başkanlarının da çeşitli sorularıyla Kızılcahamam toplantılarına katkı sunduklarını söyleyen Sedat Yalçın, kendisinin de çözüm süreciyle ilgili tespitlerini ve önerilerini Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a aktarma fırsatı bulduğunu kaydederek, "Benim önerilerim arasında; toplumsal kanaat önderlerine, bizzat sayın Başbakanımızın imzasıyla bir bilgi notu ve mektup gönderilmesi yararlı olacağı vardı. Bu yolla, bilgi kirliliğinin önlenebileceğini, muhalefetin gösterdiği aşırı hassasiyetin aslında temelden yoksun olduğunun açığa çıkarılabileceğini, sürecin iyi niyetli, samimi, devlet ve millet yararına yürütüldüğünün daha iyi anlatılabileceğini dile getirdim. Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay da bu teklifimi çok olumlu bulduğunu ve değerlendirmeye alacakları söyledi" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 15:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:20 - HABER MERKEZİ
A