Sürdürülebilirlik İzinde Genç Fikirler Maratonu gerçekleşti!

Sürdürülebilirlik İzinde Genç Fikirler Maratonu gerçekleşti!

Simbiyoz Aktivite, Bursa Teknik Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Vakfı Öğrenci Tooluluğu ve TEMA Vakfı desteğiyle Sürdürülebilirlik İzinde Genç Fikirler Maratonu 16-17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleşti!Simbiyoz Aktivite çatısı altında bir araya gelen gönüllü üniversite öğrencilerinin 17 sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirebilme fırsatına sahip olabilecekleri "Sürdürülebilirlik İzinde Genç Fikirler Maratonu 1" yarışmasının açılış töreni Simbiyoz Aktivite'de 19 Kasım Cumartesi günü gerçekleşti.

2022.12.19 16:48 - Son Güncellenme: 2022.12.19 20:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Sürdürülebilirlik İzinde Genç Fikirler Maratonu gerçekleşti!

Yarışmacılar lansman sonrasında projelerini geliştirmeye devam ettiler. Yarışmacılar, 16-17-18 Aralık tarihlerinde Yalın Kanvas, Sosyal Girişimcilik, Tasarım Odaklı Düşünme, Gönüllülük ve Ayşe Energin'den Etkili Sunum Diksiyon ve Beden Dili gibi çeşitli eğitimler aldılar.

Bu eğitimlere ek olarak yurt içi ve yurt dışından gerek online gerek yüz yüze katılan alanlarında başarılı kişilerden mentorlük desteği aldılar. Yarışmacılar, projelerinin son eksiklerini de tamamlayarak 18 Aralık günü juri karşısına çıktılar.

Her bir takım, 5 dakikalık bir süre zarfında projelerini juriye takdim ettiler. Daha sonrasında puanların hesaplanabilmesi için Hatice Seher Tanrıverdi'nin keman dinletisi eşliğinde küçük bir ara verildi. Takımların özgün ve sürdürülebilirlik kalkınma amaçlarına uyarak tamamladıkları projeleri 5 farklı kategoride değerlendirilendirildi. Yarışmanın sonucuna göre en çok puan toplayan takım, Star Team olurken onu takip eden takım ise Blue Peace oldu. Yarışmaya katılan her bir takıma ödül verilerek ve jürilere plaketleri takdim edilerek program tamamlandı.

Ekiplerin, jürinin ve koordinasyon ekibinin içinde olduğu sponsorların karşıladığı bir araçla "Sürdürülebilirlik Genç Fikirler Maratonu 1"in Yalavo' ya gidilerek kutlaması yapıldı. Yalova'da, Atatürk Köşkü'ne, Karaca Arboretum'a ve son olarak Yürüyen Köşk'e gidildi.

Bu gezilerde hem Atatürk'e olan özlem yad edilirken hem de Hayrettin Karaca tarafından kurulan Türkiye'nin ilk özel Arboretum'un bitki zenginliğinin ve bünyesinde barındırdığı bitkilere dair öğretici bir gezi gerçekleştirildi. "Sürdürülebilirlik Genç Fikirler Yarışması"nın 2. basamağının Mayıs-Haziran gibi gerçekleştirilmesi planlıyor.

2. Etabında Türkiye'nin dört bir yanından yarışmaya katılacak üniversite öğrencilerinden bir kutu oyunu tasarlamaları bekleniyor ve yarışma'nın birincisi, tasarladığı kutu oyununu köy okullarında oynatabilme fırsatını yakalayacak.

Yarışmanın uluslararası boyutta gerçekleşecek 3. etabında ise eşleşme yapılacak ülkelerin üniversiteleri, gençlik teşikilatları ve sosyal girişimcilik ekosistemiyle karşılıklı organizasyonlarda dereceye giren üniversiteli gençleri bir değişim programına yollamak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.12.19 16:48 - Son Güncellenme: 2022.12.19 20:11 - HABER MERKEZİ
A