Sudan'da silahlı çatışma

Sudan'da silahlı çatışma

Sudan'ın batısında yer alan Darfur eyaletinde iki kabile arasında çıkan çatışmada 51 kişinin öldüğü bildirildi.

2013.09.19 06:04 - Son Güncellenme: 2013.09.19 06:05 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Sudan'da silahlı çatışma

AA muhabirine açıklamada bulunan Ebu Kazanka Kaymakamı Osman Kasem, Er- Rezikat ve El-Maaliya kabileleri arasında toprak anlaşmazlığı sebebiyle çıkan çatışmada 51 kişinin öldüğünü, 45'ten fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Kasem, söz konusu kalibeler arasında geçen ay çıkan çatışmalarda ise 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, hükümet yetkililerinin kabileleri barıştırdığını ancak sorunun yeniden alevlendiğini belirtti.

BM raporuna göre, Darfur'da yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle yönetim isyancıları bastırmak amacıyla kabileleri silahlandırıyor ve bu durum kabileler arasında yaşanan çatışmaları tetikliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.09.19 06:04 - Son Güncellenme: 2013.09.19 06:05 - HABER MERKEZİ
A