"Şu anda altın alımı için iyi bir zaman" (ÖZEL HABER)

"Şu anda altın alımı için iyi bir zaman" (ÖZEL HABER)

Pandemi döneminde en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın düşüşe geçti. Bursada Bugün okuyucuları için altının son durumunu değerlendiren Piyasa Uzmanı Gürsel Durmuş, "Türkiye'de Türk Lirası bazında altının değerlenmesini doların fiyatı sağlıyor. Dolarda da 7.30'lar çok önemli bir seviye oldu çünkü 200 günlük ortalamalarında destek olduğu yer. İki kez oradan yukarı döndüğünü gördük. Şu an 7.30'ların altında kalırsa 7'lere kadar geri gelişleri görmemiz mümkün. Bu durum da tabi ki altının fiyatını geri çeker ama ons yukarı çıktığında altının fiyatını dengeleyecektir. Yani dolar 7.30'ların altında kalmadığı müddetçe şu anda altın alımı için iyi bir zaman" dedi.

2021.01.21 08:50 - Son Güncellenme: 2021.01.21 09:25 - Bursa Bölge
A
"Şu anda altın alımı için iyi bir zaman" (ÖZEL HABER)
02:30 "Şu anda altın alımı için iyi bir zaman" (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

"Şu anda altın alımı için iyi bir zaman" (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Ekonomide yaşanan hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor.

En çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın ise düşüşe geçti.

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar altının son durumunu merak ederken, konu hakkında değerlendirme Piyasa Uzmanı Gürsel Durmuş'tan geldi.

"2021'DE ONSUN YENİ REKORLAR KIRMA ŞANSI VAR"

"Altının Türkiye'deki fiyatını etkileyen iki tane parite var" diyen Gürsel Durmuş, " Bunlardan birisi Türk lirasının değeri ikincisi de altının onsu. Şu anda dünyada bu kadar bol paranın ve düşük faizin olduğu yerde altın onsunun 1800'lerde olma durumu şu anda alım için uygun olduğunu gösteriyor. Benim şahsi kanaatim 2021'de onsun yeni rekorlar kırma şansı var. 2 bin 75'lerin üstünde bir ons fiyatı görürsek 2200-2300'lere kadar onsun hareket etmesi mümkün. Dünyada bol paranın olduğu ve düşük faizin olduğu bir dönemde paranın gideceği yerlerden biri altın onsu olacaktır.  Türkiye'de Türk Lirası bazında altının değerlenmesini doların fiyatı sağlıyor. Dolarda da 7.30'lar çok önemli bir seviye oldu çünkü 200 günlük ortalamaların da destek olduğu yer. İki kez oradan yukarı döndüğünü gördük. Şu an 7.30'ların altında kalırsa 7'lere kadar geri gelişleri görmemiz mümkün. Bu durum da tabi ki altının fiyatını geri çeker ama ons yukarı çıktığında altının fiyatını dengeleyecektir. Yani dolar 7.30'ların altında kalmadığı müddetçe şu anda altın alımı için iyi bir zaman" ifadelerine yer verdi.

"UCUZ DİYE BU İŞE UYGUN DAVRANMAYAN KİŞİLERDEN ALIM YAPARLARSA YANILMA ŞANSLARI ARTAR"

Vatandaşı altın alımı konusunda uyaran Gürsel Durmuş, "Yalnız vatandaş altın alırken dikkatli olmalı. Altını alırken bu işi yapma yetkisinde olan belirli kurumlardan almalarında fayda var. Çünkü ucuz diye bu işe uygun davranmayan kişilerden alım yaparlarsa yanılma şansları artar. Onun için bu noktada kendini ispatlamış, bu işi yıllardır yapan kurumlardan almaları daha iyi olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.21 08:50 - Son Güncellenme: 2021.01.21 09:25 - Şeyma Nur Sezgin
A