Stand-up'ta tepki toplayan sözler için hapis istemi

Stand-up'ta tepki toplayan sözler için hapis istemi

İstanbul Kadıköy'deki stand-up programında Alevilerle ilgili sözleri tepki toplayan Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında 1'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

2020.12.03 17:14 - Son Güncellenme: 2020.12.03 17:15 - Güncel
A
Stand-up'ta tepki toplayan sözler için hapis istemi

Stand-up programında Aleviler ile ilgili sözleri sosyal medyada tepki toplayan Pınar Fidan ve gösterideki diyalogda yer alan Özgür Tosun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Pınar Fidan'ın 19 Mart 2020'de Kadıköy'deki Tuz Biberi isimli stand-up gösterisinde Alevilere yönelik aşağılama içerikli sözler sarf edildiğine yönelik ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Pınar Fidan'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Fidan'ın herhangi bir propaganda ve kışkırtma amacıyla eylemde bulunmadığını söylediği kaydedildi. Fidan'ın yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilediği ve suç işleme kastının bulunmadığını belirttiği anlatıldı.

İddianamede Özgür Tosun'un ise, videonun bir dakikalık kısmının iki kişinin karşılıklı olarak yaptığı şaka amaçlı diyalog olduğunu söylediği belirtildi. Videonun tamamının kendi beyanından oluşmadığını ve mizah amaçlı söylenmiş ironi, şaka, kinaye, taklit içerdiğini, suçlamaları kabul etmediğini söylediği kaydedildi.

6'ŞAR AYDAN 1'ER YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İddianameyi hazırlayan Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Furkan Okudan, Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.03 17:14 - Son Güncellenme: 2020.12.03 17:15 - Yasin Yüksel
A