Srebrenitsa için 13 gün yürüyecekler

Srebrenitsa için 13 gün yürüyecekler

18 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan katliamın anma törenlerine katılmak üzere bisikletle Bosna Hersek'e gidecek üniversiteli dört gencin 13 gün sürecek yolculuğu başladı.

2013.06.29 11:45 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:46 - Dünya
A
Srebrenitsa için 13 gün yürüyecekler

Güngören Belediyesince düzenlenen "Gönül Köprüsü" etkinliği kapsamında bisikletçi dört üniversite öğrencisi Furkan ve Abdullah Tarık Akkaya kardeşler ile Sacid Boztaş ve Süheyl Sağmen, Bosna Herkes'e gitmek için yola çıktı.

Belediye binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadele için Yeşilay ile Bisiklet Kulübü kurmaya karar verdiklerini belirtti.

Karaman, "Böyle bir kuruluşun başlangıcına anlam katmak amacıyla dört bisikletçimiz Güngören Belediyesi adına bisikleriyle Saraybosna'ya gidecek. Ramazanın başı Srebrenitsa katliamının anma yıl dönümü. Arkadaşlarımız, oradaki anma programlarına katılacak. Türkiye'nin, Güngören'in selamını ve onların acısını paylaşacak duyguları götürecekler. Birçok amaca hizmet eden bir başlangıç" diye konuştu.

Sporcuların duyarlılıkları için teşekkür eden Karaman, bu durumun anlamlı ve çok önemli olduğunu ifade etti.

Karaman, Balkanlar bölgesi ile Türkiye'nin kültürünü, dilini, özelliklerini birbiri içine geçirdiğini ve bu nedenle buranın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

- "Dönüşte çok mutlu olacağız"

Kendilerine  "Balkan Dörtlüsü Bisiklet Grubu" adını veren sporculardan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Furkan Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yerden bir yere gitmenin amacı olduğunda daha da anlam kazandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Srebrenitsa'da yaşanan katliam her sene anılıyor. Biz de anma törenlerine katılacağız. Oraya her yıl Şehit Bahattin Yıldız Yürüyüş Kolu adı altında yürüyen arkadaşlarımız var. Onlarla inşallah Srebrenitsa'da buluşup programa birlikte katılacağız. Bu işin hem bizim için hem de gideceğimiz yerler için çok güzel olacağını düşünüyorum. Dönüşte çok mutlu olacağız."

Konuşmaların ardından yola çıkan dört gence bir süre Güngören Belediyesinin 50 kişilik bisikletli grubu da eşlik etti. Yoldan araçlarıyla geçen vatandaşların da bisikletçilere korna çalarak destek verdiği görüldü.

Güngören Belediyesinin öncülüğünde yola çıkan ve sırasıyla Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Karadağ'ı bisikletleriyle geçerek, 1800 kilometre pedal çevirecek "Balkan Dörtlüsü Bisiklet Grubu" 11 Temmuz'da Srebrenitsa'da düzenlenecek Mars Mila (Barış Yürüyüşü) anma etkinliklerine katılacak.

Grup daha sonra Güngören Belediyesinin kardeş şehri Gorazde'de düzenlenen iftar yemeğinde Bosnalılarla biraraya gelecek.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.29 11:45 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:46 - boş7
A