Soylu Ak Parti'ye özeleştiri verecek mi?

Soylu Ak Parti'ye özeleştiri verecek mi?

Geçmişte Ak Parti ve Başbakan hakkında çok ağır ithamlarda bulunan Demokrat Parti Başkanı Süleyman Soylu bugün Ak Parti'ye katıldı.

2012.09.05 15:48 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:51 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Soylu Ak Parti'ye özeleştiri verecek mi?

Süleyman Soylu AK Parti genişletilmiş grup toplantısında yaptığı duygusal konuşmanın ardından resmen AK Partili oldu. Soylu'ya, parti rozetini bizzat Başbakan Erdoğan taktı.

DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu AK Parti'ye katıldı. Katılımı öncesi konuşan Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kendilerini partiye çağırdığı için teşekkür etti: "Bu ülkenin savrulan çocuklarını bu hizmet kervanına davet eden Sayın Başbakan'dan Allah razı olsun. Esas evime geldim."

 

 

SOYLU'NUN GEÇMİŞTE SÖYLEDİKLERİ BAŞINI AĞRITIR MI?

Soylu Demokrat Parti başkanlığı döneminde Ak Parti ve Erdoğan hakkında çok ağır ithamlarda bulunmuştu. İşte o sözlerden bazıları:

-Başbakan padişah olmak istiyor
-Bu hükümete zıkkımın kökünü göstereceğiz
-Hükümet yolsuzluk çukurunun içinde
-Başbakan rantın babasını getirdi
-At üzerinde duramayan ülkeyi de yönetemez
-Bu ülkenin herkese çatan ve kaos yaratan bir Başbakanı var.
-Başbakan akşam evine gidince evindekilerin yüzüne nasıl bakıyor.
-AKP hükümeti, yanlış ekonomi politikası sonucu bayramları da millete zehir etti. 

"EVİME GELDİM"

AKP'nin 30 Eylül'deki Büyük Kongresi öncesi düzenlenen genişletilmiş grup toplantısında DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun partiye katılım töreni de gerçekleştirildi. Rozet takma töreni öncesi kürsüye çıkan DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Bu büyük hizmet kervanını içinde olmaktan, yüzleri milletimize ve memleketimize dönük samimi gönüllü insanların içinde olmaktan onur duyduğumu tekrar ediyorum" diye konuştu. Bugün sabahtan itibaren nereye gittiğini kendi zihninde tanımladığını anlatan Soylu, Türkiye'nin 1950 yılında "ak devrimle" DP'yi iktidara getirdiğini, ezanın esas şekliyle tekrar yankılandığını, milli şef döneminin sona erdiğini belirtti. "1960'ta bu memleketin hizmet eden evlatlarına çetelerle işbirliği içindeki bu vesayet sisteminin unsurları tarafından Türkiye'nin önüne acı bir fotoğraf kondu" diyen Soylu, Türk siyaset tarihinde yaşananları anlattı. Başbakan Erdoğan'ı şiir okuduğu için hapse koyan zihniyetin milletin gönlünde olmadığını, ama AK Parti kadrosunun milletin gönlüne girdiğini söyleyen Soylu: "1950-1960 Türkiye'nin önemli bir sıçrama dönemiydi. Darbe bu sıçramaların ikinci hamlesini engelledi. Bugün Türkiye'nin kişi başına geliri 20 bin dolar olacaktı. Belki bugün Sayın Başbakan Türkiye'nin AB içinde ve dünyada en etkin konumda olan, her türlü meselede sözünü rahatça dinleten hürriyet dolu bir ülkenin başbakanı olacaktı. 80 darbesi de Türkiye'nin bir şekilde sıçramasını engellemiştir. AK Parti son 10 yılda hem demokratik hem ekonomik sıçramayı gerçekleştirmiştir. Sayın Başbakan beni bağışlasın Türkiye'de bir daha merkez sağ siyasi partilerin olduğu bir ülke olmayacak. Darbe sonrası siyaset sonra bekleyenleredir bu sözüm. Normalleşmiş, yarına ait, kendini ifade etmiş bir AK Parti'nin içine gelmekten mutluyum. Esas evime geldim" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "ülkenin savrulan çocuklarını" AK Parti'deki hizmet kervanına davet ettiğini belirten Soylu, "Allah ondan razı olsun. Biz ve bizim gibi insanları imrenerek izlediğimiz AK Parti'nin içine davet ettiği için. Bu salonda bunan insanlara da bizleri kabule ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2012.09.05 15:48 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:51 - HABER MERKEZİ
A