Sosyetik davulcu

Sosyetik davulcu

Samsun'un Atakum İlçesi'nde Ramazan davulcusu 38 yaşındaki Şahin Güralp, düşmemek için otomobilin bagajına kendisini iple bağlarken davul çalıp, mahalle sakinlerini sahura kaldırıyor. Güralp, gelecekte sepetli motorsiklette davul çalmak istediğini söyledi.

2013.07.27 12:48 - Son Güncellenme: 2013.07.27 12:48 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Sosyetik davulcu

 

Samsun'un merkez Atakum İlçesi Yeni Mahalle'de apartman görevlisi olan ve 20 yıldan bu yana Ramazan davulcusu olan 3 çocuk babası Şahin Güralp, 20 yıldan bu yana davul çaldığını söyledi.

VATANDAŞLARI MEMNUN EDİYORUZ

Güralp, Yeni Mahalle'nin büyük ve dağınık olduğunu, yürümenin biraz zor olduğunu göz önüne alarak komşusunun oğlu ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Günalp, "Komşumuzun oğlu arabayı sürüyor, ben de davul çalıyorum. Bu şekilde bütün mahalleyi dolaşıyorum hem de vatandaşları memnun ediyoruz" dedi.

Güvenliğini de düşündüğünü belirten Şahin Güralp, şöyle devam etti:

"Kendimi arabanın üzerine bağlıyor ve öyle gidiyorum. Görenler merak ediyor. 'Nasıl duruyorsun?' diyorlar. Mahallemizde Ramazan davulunu da seviyor. Karşı çıkan da yok. Yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor. Önceden yürüyerek geziyordum. O zaman mahallemiz bu kadar kalabalık değildi. Mahalle kalabalıklaştıkça dağınıklık da oldu. Yokuş çıktığım için araba fikri mantıklı geldi. Önümüzdeki yıl da sepetli motor alıp onunla dolaşmayı düşünüyorum."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.27 12:48 - Son Güncellenme: 2013.07.27 12:48 - HABER MERKEZİ
A