Sosyal medyada nasıl güvende kalınır?

Sosyal medyada nasıl güvende kalınır?

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Sosyal Medya Güvenliği" seminerinde konuşan Sosyal Medya Uzmanı Mehmet Oğuz Maden, Esenlerli öğrencilere sosyal medyada güvende kalmanın yöntemlerini anlattı

2013.04.17 22:26 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:26 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Sosyal medyada nasıl güvende kalınır?

Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sosyal Medya Güvenliği" semineri kapsamında Sosyal Medya Uzmanı Mehmet Oğuz Maden, Esenlerli öğrencilere her geçen gün etkinliğini artıran sosyal medyada güvende kalmanın yöntemlerini anlattı. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere; Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Bağdatlı'nın yanı sıra Esenler Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi, İbrahim Turhan Anadolu Lisesi ve Atışalanı Lisesi'nin öğrencileri katıldı.

İnternet ve sosyal medyanın doğru kullanıldığı zaman insanlara büyük fayda sağlayacağını belirterek konuşmasına başlayan Maden, önemli olanın doğru ve etkin kullanım olduğunu söyledi. Sosyal medyada güvende kalmanın yöntemlerini aktaran Maden, öğrencilere internette gördükleri her bağlantıyı tıklamamalarını, zorunlu alanlar dışında özel bilgilerini internette paylaşmamalarını, uygulamalara, kablosuz bağlantılara ve sosyal medyada yazdıklarına dikkat etmelerini tavsiye etti. Sosyal medyada dikkatli olunmadığı sürece kullanıcıların karşılaşacakları olasılıkları da değerlendiren Maden, böyle durumlarda hesap sahibinin zor duruma düşeceğini, bu yüzden de güvenlik tedbirinin hiçbir zaman elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

FIRSAT KAPISI OLABİLİR

Sosyal medyanın etkili kullanılması durumunda bir fırsat olduğunu belirten Maden, "Sosyal medya etkin kullanıldığı zaman kullanıcılara çeşitli kapılar açar" dedi. Sosyal ağlarda popüler olmak için neler yapılması gerektiğini de aktaran Maden, öğrencilere sosyal medyada ilginç, iletişime ve sohbete açık olmalarını ve önemli insanları takip etmelerini tavsiye etti. Program, Maden'in öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırmasının ardından sona erdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 22:26 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:26 - HABER MERKEZİ
A