Sörf tahtasında ölüm kalım savaşı! Baba-kız Marmara Denizi'nin ortasında böyle kurtarıldı...
Yalova'nın Armutlu ilçesinde 13 Ağustos'ta SUP board ile denize açılan 57 yaşındaki baba ve 10 yaşındaki kızı, kuvvetli akıntıya kapılarak sürüklendi. Kıyıya dönemeyen baba ve kızından haber alınamaması üzerine bölgede geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
2026.08.19 15:06 - Son Güncellenme: 2026.08.19 15:19 - Güncel - FATİH MISIR
İLGİLİ VİDEO
Sörf tahtasında ölüm kalım savaşı! Baba-kız Marmara Denizi'nin ortasında böyle kurtarıldı...
FATİH MISIR/ BURSADA BUGÜN
Baba ve kızının denizde kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 dalış timi katıldı.
Ekipler, yaklaşık 4 saat boyunca denizde ve kıyı hattında yoğun arama gerçekleştirdi.
KIYIDAN 5 KİLOMETRE AÇIKTA BULUNDULAR
Arama çalışmaları sırasında baba ve kızı, kıyıdan yaklaşık 5 kilometre açıkta SUP board üzerinde tespit edildi. Denizin ortasında mahsur kalan M.Y. ve kızı E.Y., Sahil Güvenlik ekiplerinin başarılı operasyonuyla bota alınarak güvenli bölgeye getirildi.

KURTARILMA ANLARI KAMERADA
Sahil Güvenlik ekiplerinin baba ve kızını denizin ortasında bulup bota aldığı anlar, ekiplerin kameralarına saniye saniye yansıdı.
Kıyıya çıkarılan baba ve kızı, olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. Yapılan ilk kontrollerde sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Yaklaşık 5 kilometre açıkta, saatler süren arama çalışmasının ardından gerçekleştirilen kurtarma operasyonu, büyük bir faciayı önledi.