Soner'e yardım eli

Soner'e yardım eli

DENİZLİ'de solunum yetmezliği nedeniyle 8 aydır Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tutulan zihinsel ve bedensel engelli 12 yaşındaki Soner İlçak, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut sayesinde artık evinde yoğun bakım hizmeti görecek.

2013.04.17 18:58 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:59 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Soner'e yardım eli

 Bulut'un girişimleriyle evindeki odası tıbbi cihazlarla donatılan Soner İlçak'ın annesi Zübeyde Özçakal'a da oğluna bakması için yoğun bakım eğitimi verildi.

Zihinsel ve bedensel engelli olan Soner İlçak, son 2 yıldır hareketsiz kalması nedeniyle akciğerinde oluşan enfeksiyon üzerine solunum yetmezliği çekmeye başladı. 8 ay önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne yatırılan Soner İlçak, yoğun bakıma alınarak solunum cihazına bağlandı. Eşi 8 yıl önce kendisinden boşanan anne Zübeyde Özçakal, 8 ay boyunca sabah akşam hastaneye gidip geldi.

TESADÜFEN ÖĞRENDİLER

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının sportif aktivitelerle yer alması için başlattığı 'Hayata Pas Ver Projesi'nde futbol oynayan ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Alişan İlçak'ın engelli kardeşi Soner İlçak'ın, aylardır yoğun bakımda kaldığını öğrendi. Emniyet Müdürü Zeki Bulut da devreye girerek geçen yıl ağustos ayında yoğun bakıma alınan Soner İlçak'ın evinde tedavi görmesi için girişimlerde bulundu. İlk olarak anne Zübeyde Özçakal'ın, yoğun bakım eğitimi alması sağlandı. Ardından da ailenin evine ev tipi solunum cihazı, jeneratör, özel yatak ve gerekli diğer cihazlar alındı. Evinde steril bir oda hazırlanan Soner, yaklaşık 8 ay sonra taburcu edilerek ailesine ve evindeki odasına kavuştu.

ÜÇ AY EĞİTİM ALDI

Oğlunun eve gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten anne Özçakal, "Hastanede 3 ay eğitim aldım ve sonunda yavrumu evimize getirdik. Oğlum 8 aydır yoğun bakımdaydı, ama artık evinde olacak ve ona ben bakacağım. Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

BULUT: "ÖĞRENİNCE HAREKETE GEÇTİK"

Emniyet Müdürü Zeki Bulut ise, 'Hayata Pas Ver Projesi'nde futbol oynayan Alişan İlçak'ın kardeşinin hastanede olduğunu öğrenince hemen harekete geçtiklerini belirtip, "Yapılan görüşmeler sonunda Soner'in evinde bakılması için odasına klima takıldı. Jeneratör, güç kaynağı, özel yatağı geldi. Odası steril bir hale getirildi. Soner, hastanedeki yoğun bakımdan çıkarılarak odasına getirildi. Artık evinde yoğun bakım hizmeti alacak" diye konuştu. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 18:58 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:59 - HABER MERKEZİ
A