Son dönemin yeni favorisi; üzerlik otu (ÖZEL HABER)

Son dönemin yeni favorisi; üzerlik otu (ÖZEL HABER)

Devam eden koronavirüs salgını ve kış aylarının gelmesi bir otun daha popülerlik kazanmasına sebep oldu. Üzerlik otu kısa zamanda vatandaşın en çok tercih ettiği ürünler arasında yer aldı. Bursa Baharat'tan Adnan Kurtuluş, koronavirüs sürecinde bakteri ve virüsleri yok etmesi sebebiyle popülerlik kazanan üzerlik otunun başka birçok faydası olduğunun da altını çizdi.

2021.01.06 08:43 - Son Güncellenme: 2021.01.06 08:52 - Bursa Bölge
A
Son dönemin yeni favorisi; üzerlik otu (ÖZEL HABER)
01:58 Son dönemin yeni favorisi; üzerlik otu (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Son dönemin yeni favorisi; üzerlik otu (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Koronavirüs sürecinde bağışıklığı güçlendirmek ve virüslerden korunmak çok büyük önem kazandı.

Bu faydaları doğal yollardan elde etmek isteyenlerse soluğu aktarlarda aldı.

Son bir yıldır oldukça fazla ilgi gören aktarlar, tek tek doğal mucizelerin faydalarını anlatmaya devam ederken Bursa Baharat'tan Adnan Kurtuluş ile konuştuk.

Adnan Kurtuluş son dönemde koronavirüse karşı koruyuculuğu olabileceği söylenen üzerlik otu hakkında bilgiler verdi. Kurtuluş, bu dönemde fırsatçılara izin verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Üzerlik otunun kilosu 60 liradır. Virüsten dolayı çok yüksek fiyatlara satanlar var, vatandaş bu ürünleri alırken fiyat araştırması yapmalı" dedi.

"VÜCUTTAKİ TÜM BAKTERİLERİ VE KÖTÜ VİRÜSLERİ YOK EDER"

"Soğuk havaların gelmesi ve devam eden koronavirüs salgınında üzerlik otu oldukça popüler oldu" diyerek söze başlayan Kurtuluş üzerlik otun faydalarından şöyle bahsetti: "Vücuttaki tüm bakterileri ve kötü virüsleri yok eder. Soluyarak kullandığınızda beyin damarlarının açılmasını sağlar, midede, bağırsak kurdunu dökmede ve basurda kullanılabilir."

FIRSATÇILARA İZİN VERMEYİN!

Her sektörde olduğu gibi aktarlarda da koronavirüs krizini fırsata çevirmek isteyenler olduğunu vurgulayan Kurtuluş, "Üzerlik otunun kilosu 60 liradır, virüsten dolayı çok yüksek fiyatlara satanlar var ama bu fırsatçılıktır vatandaş bunlara izin vermesin. Bu ürünleri alırken fiyat araştırması yapsınlar" dedi.

NASIL KULLANILIR?

Adnan Kurtuluş üzerlik otunun kullanımıyla ilgili olarak, "1 bardak sıcak suya 1 çay kaşığı koyarak demleyerek soluyabilir ya da içebilirsiniz. Çok acıdır etkin maddesi yüksek olduğu için fazla kullanımda baş dönmesine yol açabilir. Hamilelerin ve tansiyon hastalığı olanların bu otu kullanmasını tavsiye etmiyoruz. Ayrıca Osmanlı zamanından beri nazar için, ortamdaki negatif enerjiyi  alması adına da üzerlik otu kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.06 08:43 - Son Güncellenme: 2021.01.06 08:52 - Sema Üstüntaş-pasif
A