Somali'de ulaşım tehlikesi

Somali'de ulaşım tehlikesi

Somali'de çoğu zaman hayvanlarla yolculuk yapan halk, otobüs içinde yolculuk yapınca fazla para ödediklerinden dolayı tehlikeli yollara başvuruyor.

2011.10.10 15:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya
A
Somali'de ulaşım tehlikesi

Yoksullukla mücadele eden Somali'nin başkenti Mogadişu'da insanlar genellikle yürümeyi tercih ederken uzak yerlere gitmek için minibüslere binenlerin durumu ise görenleri hayrete düşürüyor. Hayvanlarla insanların bir arada yolculuk yaptığı minibüslerde daha az ücret vermek isteyenler, araçtan sarkarak gidiyor ya da aracın tepesine biniyor.

Camları kırık, eski model minibüslerde seyahat edenlerin arasında hayvanlar da yer alıyor. Koltukların altında küçükbaş hayvanlar konulurken, aracın içindeki taburelerle de yolcu sayısı arttırılmaya çalışılıyor. Minibüsün içinin dolması halinde ise insanlar kapılardan sarkarak ya da aracın üzerine binerek yolculuk yapıyor. Bu tür yolculuk tehlikeli olmasına rağmen daha ucuz olduğu için genellikle gençler tarafından tercih ediliyor.

Ücretlerin Türk parası karşılığı 1 TL'ye yakın olduğu minibüs yolculuğundan kapıdan sarkarak ya da aracın üzerine binerek gidenler ise sadece 50 Kuruş ödüyor.

Ülkede taksicilik yapmak için ise sadece bir arabanın olması yetiyor. Her hangi bir belgeye ihtiyaç duyulmadan otomobili olanlar meydanda takcilik yapabiliyor.

Said Ali Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 senedir taksicilik yaptığını belirtti. Günde 3 ya da 4 müşteri aldığını ifade eden Ömer, araçlarda taksimetre olmadığını gidilen yere göre sabit ücret alındığını belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.10.10 15:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A