Somali'de ilk müdahale Yeryüzü Doktorları'ndan

Somali'de ilk müdahale Yeryüzü Doktorları'ndan

Somali'de yaralanan Kızılay ekibine ilk müdahaleyi Yeryüzü Doktorları yaptı

2013.04.15 10:20 - Son Güncellenme: 2013.04.15 10:20 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Somali'de ilk müdahale Yeryüzü Doktorları'ndan

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Yüksek Mahkeme binasını hedef alan intihar saldırısında, bölgede insani yardım çalışması gerçekleştiren Türk Kızılayı ekibinden Somalili 1 yerel personel hayatını kaybederken, 3 Türk Kızılay personeli de yaralandı. Yaralıların ilk müdahalesini Yeryüzü Doktorları Şifa Hastanesi'nde bulunan gönüllü Türk doktorları gerçekleştirdi. Yaralıların tedavilerinin yapıldığı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.


Somali'de görev yapan Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoy, terör saldırısına maruz kaldı. Çatışmadan kaynaklandığı belirtilen saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğü bildirildi. Yapılan bombalı saldırı sonucu Kızılay'ın araçlardan birini kullanan Somali uyruklu Türk Kızılayı'nın Somalili şoförü hayatını kaybetti. Saldırı sırasında araçta bulunan Türk Kızılayı personeli Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik ise yaralı olarak getirildikleri Mogadişu Yeryüzü Doktorları Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kızılay personelinden ikisi Yeryüzü Doktorları gönüllüsü olarak Şifa Hastanesi'nde bulunan doktorlar tarafından ameliyat edilerek vücutlarına isabet eden şarapnel parçaları temizlendi. Üçüncü yaralı ise ayakta tedavi edildi. Durumlarının iyi olduğu belirtilen Kızılay personeli Sağlık Bakanlığı'nın bir ambulans uçağı ile Türkiye'ye getirilecek.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, Somali'de gerçekleşen olayların son derece üzücü olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar Kızılay ya da Türklere karşı hiçbir saldırı gerçekleşmediğini, Kızılay ekibinin bölgeden geçiyor olmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Kınık; "Mazlumların yaralarını sarabilmek adına Kızılay personeli bölgede büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Olaylar bizi ziyadesiyle üzdü ancak hastanemizde emin ellerde olduklarını bilmek bizi bir nebze rahatlatıyor." dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.15 10:20 - Son Güncellenme: 2013.04.15 10:20 - HABER MERKEZİ
A