Şok sözler!.. 'Öcalan'dan özür dilenmeli'

Şok sözler!.. 'Öcalan'dan özür dilenmeli'

İMRALI Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 15'inci yıldönümü Şanlıurfa'da protesto edildi. Protesto gösterisinde konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "9 Ekim 1998'de uluslararası bir komployla Suriye'den çıkartılan Sayın Öcalan'ın şahsından özür dilenmelidir" dedi.

2013.10.08 16:03 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:03 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Şok sözler!.. 'Öcalan'dan özür dilenmeli'


 

Şanlıurfa'da aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de bulunduğu 700 kişilik grup, öğle saatlerinde Topçu Meydan'ında toplandı. Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümü nedeniyle bir araya gelen kalabalık, PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polisin yoğun önlem aldığı göstericiler, 1 kilometrelik yürüyüşün ardından BDP il başkanlığının da bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önündeki alana ulaştı.

Alanda toplanan gruba konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, uluslararası komployla Suriye'den çıkarıldığını ileri sürdüğü Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşturulmasını istedi. Öcalan'ın cezaevinde tutulmasına rağmen Ortadoğu'da hatırı sayılır lider olduğu iddiasında bulunan Binici, "Onun için biran önce Sayın Öcalan'ın İmralı zindanından derhal çıkartılması şarttır" dedi.

Öcalan'dan özür dilenmesi gerektiğini ifade edip, demokratikleşme paketini de eleştiren Binici, şöyle konuştu:

"Bu paketle ilgili olarak Sayın Öcalan; 'Bu paket asla bizi bağlamaz. Bu paket Kürt sorunun çözümü için açılmış bir paket değildir' dedi. Onun için kulaktan dolma paketlere artık karnımız toktur. Gerçek realiteyi, Kürt sorunun çözme eğiliminde olmayan bir hükümetle karşı karışıyayız. 9 Ekim 1998'te gerçekleştirilen komplo sonucu Suriye'den çıkartılan Sayın Öcalan'ın şahsından özür dilenmelidir. Sayın Öcalan, hukuksuz, haksız bir yerde cezaevine tıkılmasının gerekçesi yoktur."

Kalabalık yapılan açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.08 16:03 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:03 - HABER MERKEZİ
A