Şok müdahale! İkizlerden biri ve annesi öldü...

Şok müdahale! İkizlerden biri ve annesi öldü...

Down sendromlu ikizlerden birinin kalbi durdurulunca diğeri de öldü...

2013.02.21 11:27 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:28 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Şok müdahale! İkizlerden biri ve annesi öldü...

 

Adana'da ikiz bebeklere 5.5 aylık hamile olan 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar'un down sendromu olduğu saptanan ikizlerinden birinin kalbine iğne yapılarak gelişimi durdurulunca, diğer bebek de anne karnında öldü. Olaydan iki gün sonra, annne de hayatını kaybetti.

 

İddiaya göre, bir fabrikada dış ticaret uzmanı olan Hatice Demet Buzpınar'ın ikizlerinden birinin down sendromu olduğu saptandı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli Prof. Dr.Cüneyt Evrüke, Buzpınar'a down sendromu olan bebeğin kalbine iğne yapılarak gelişimini durdurabileceğini ya da bu şekilde dünyaya getirebileceğini söyledi. 1 çocuk annesi olan genç kadın, down sendromu olan ikizin kalbinin durdurulmasını isteyince 13 Şubat'ta Balcalı Hastanesi'nde operasyon yapıldı. Taburcu edildikten 2 gün sonra evinde fenalaşan Hatice Demet Buzpınar tekrar götürüldüğü hastanede ameliyata alındı.

 

Genç kadının, kalbi durdurulan bebeği, diğer ikizi ve rahmi alındı. Yoğun bakımda tedavisi süren genç kadın, 18 Şubat'ta geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Aile, Prof. Dr. Cüneyt Evrüke hakkında ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Prof.Dr.Cüneyt Evrüke ise ihmal ve kusur iddialarını kabul etmedi, "Ailenin acısını anlıyorum ama bu bir komplikasyondu" dedi.

 

DHA

 

 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 11:27 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:28 - HABER MERKEZİ
A