Snowden'dan NSA açıklaması

Snowden'dan NSA açıklaması

Snowden'ın elinde NSA'nın yapısı ve nasıl faaliyet gösterdiğiyle ilgili çok gizli belgeler olduğu iddia edildi.

2013.07.15 11:27 - Son Güncellenme: 2013.07.15 11:28 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Snowden'dan NSA açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) yürüttüğü telefon ve internet kayıtlarını izleme programını basına sızdıran Edward Snowden'ın elinde NSA'nın yapısı ve nasıl faaliyet gösterdiğiyle ilgili çok gizli belgeler bulunduğu iddia edildi.

Guardian gazetesinin köşe yazarlarından Glenn Greenwald, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, Snowden'ın, ABD hükümetine zarar verebilecek, okuyanın NSA'nın yaptığı işi tam anlamıyla bilmesine olanak sağlayacak çok gizli belgelere sahip olduğunu, öte yandan bunları kamuoyuna açıklamama konusunda ısrarcı davrandığını söyledi.

Greenwald, Rio de Janeiro'daki bir otel odasında yaptığı söyleşide, Snowden'ın elinde "abartısız binlerce belgenin" bulunduğunu, bunların "NSA'nın nasıl kurulduğu konusunda kullanma kılavuzu" niteliği taşıdığını ifade etti.

Gleen Greenwald, öte yandan eski CIA ajanıyla hangi ülkeye sığınacağı konusunda muhtemel yasal sorunlar nedeniyle konuşmaktan özellikle kaçındığını belirterek, Snowden'ın içinde bulunduğu açmaza rağmen "soğukkanlı ve sakin" olduğunu söyledi.

Snowden'ın basında göz önünde bulunmamak için neredeyse tüm söyleşi tekliflerini geri çevirdiğini dile getiren Greenwald, eski CIA ajanının kişisel güvenliği konusunda "endişeli" olduğunu da bildirdi.

Gleen Greenwald, Snowden'ın ölümü halinde devreye girecek ve eski CIA ajanının belge hazinesine erişilmesine izin verecek anlaşmayla ilgili olarak da, bunun, Snowden'ın kendisini koruma yöntemi olduğunu savundu.

Edward Snowden'ın Moskova havaalanının transit geçiş bölümünde olduğu sanılıyor.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.15 11:27 - Son Güncellenme: 2013.07.15 11:28 - HABER MERKEZİ
A