''Snowden çifte standart kurbanı''

''Snowden çifte standart kurbanı''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'yi, eski CIA casusu Edward Snowden olayına yaklaşımında çifte standart uygulamakla suçladı.

2013.07.17 15:40 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:41 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
''Snowden çifte standart kurbanı''


 

Chita şehrindeki askeri tatbikatı izleyen Putin burada yaptığı açıklamada, Rusya'nın ABD'nin çıkarlarını hedef alanları desteklemediğini ancak Washington yönetiminin diğer ülkeleri eleştirenlere destek verdiğini söyledi.

Putin, "Çok fazla detaya girmeyeceğiz. Sayın Snowden'i, Rusya-ABD ilişkilerine verebileceği zararların kabul edilemez olduğu konusunda uyardık" diye konuştu. Putin, "Probleme genel olarak baktığımızda, bu konuda düşüncelerimizi defalarca dile getirdik. Elbette insan hakları faaliyetinin de bir bedeli vardır. ABD'den para desteği, siyasi destek ve bilgi desteği alanlar için bu kolay bir iş, fakat ABD'yi eleştirenler için de bir o kadar zor. Bolivya Devlet Başkanı ile yaşanan hadise de bunun kanıtı. Anladığım kadarıyla Sayın Snowden, Rusya'da kalmayı hiç düşünmemişti" şeklinde konuştu.

27 Haziran'dan bu yana Moskova'daki Şeremetyevo Havalimanı'nın transit bölümünde bekleyen Snowden dün Rusya Federasyonu'na geçici sığınma talebinde bulunmuştu.

Rus Göçmen Dairesi sözcüsü talebin sonuçlanmasının üç aydan fazla zaman alabileceğini açıklamıştı. Kaynaklar, geçici sığınma talebiyle Snowden'in havalimanından ayrılarak bir mülteci merkezine transfer edilmesinin önünü açılabileceğini belirtiyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 15:40 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:41 - HABER MERKEZİ
A