SMA'lı bebekler için sevindiren haber

SMA'lı bebekler için sevindiren haber

SMA hastalığında kullanılan ve yurtdışından tedarik edilen 'Zolgensma' adlı ilaçla ilgili Muhammed Yiğit Tezcan isimli bebeğin ailesi, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na açtığı davayı kazandı. Giresun'da ise, Karavil ailesi, bebekleri için başlatmak istedikleri yardım kampanyasına izin vermeyen Giresun Valiliği'ne dava açmıştı. Bu dava da Karavil ailesi lehine sonuçlandı.

2021.09.24 16:01 - Son Güncellenme: 2021.09.24 16:02 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
SMA'lı bebekler için sevindiren haber

SMA hastası Muhammed Yiğit Tezcan isimli bebeğin ailesi, hastalığın tedavisi için geliştirilen ve büyük fayda sağladığı iddia edilen 'Zolgensma' isimli ilacın yurtdışından tedariki ve kullanımı istemiyle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurdu. Ancak kurum, yapılan başvuruya yanıt vermedi.

Tezcan Ailesi, zımni ret işleminin iptali için Ankara 11. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Sağlık Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı da mahkemeye gönderdiği savunmasında, söz konusu ilacın uzun vadede etkilerinin ortaya konulmadığı gerekçesiyle talebin onaylanmasının henüz mümkün bulunmadığını belirtti. Mahkeme, "İlacın ülkemizde kullanılması için, yurtdışı ilaç kullanımına izin verilmesi istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin işlemde hukuka ve hakkaniyete uyarlık bulunmamaktadır" dedi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2021.09.24 16:01 - Son Güncellenme: 2021.09.24 16:02 - HABER MERKEZİ
A