Slipknot'un kurucularından ünlü davulcu Joey Jordison hayatını kaybetti

Slipknot'un kurucularından ünlü davulcu Joey Jordison hayatını kaybetti

Hard rock grubu Slipknot'un kurucularından olan ünlü davulcu Joey Jordison 46 yaşında hayatını kaybetti. Peki Joey Jordison kimdir? Detaylar haberimizde.

2021.07.28 09:25 - Son Güncellenme: 2021.07.28 09:29 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Slipknot'un kurucularından ünlü davulcu Joey Jordison hayatını kaybetti

Müzik dünyası güne acı bir haberle uyandı. Ünlü Slipknot grubunun davulcusu Joey Jordison'un 46 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Agressive hard rock grubu Slipknot'la efsaneleşen ismin ölüm haberini ailesi verdi. Ölüm nedeni açıklanmamakla birlikte uykusunda öldüğü duyuruldu.

46 yaşındaki şarkıcının vefatıyla ilgili açıklamada "Bu haberi paylaştığımız için çok üzgünüz. Davulcu, müzisyen ve sanatçı Joey Jordison 26 Temmuz günü uykusunda hayatını kaybetti. Joey'nin ölümü bizi tarif edilemez üzüntülerle dolu bıraktı. Joey kocaman kalbi, müziğe ve ailesine olan aşkıyla mükemmel bir insandı. Şu zor günlerde özel hayatımıza ve huzurumuza saygı göstermenizi bekliyoruz. Cenazeyle ilgili bilgiler yakında kamuoyuna açıklanacak" denildi. 

Joey Jordison kimdir?

Heavy metal için bile agresif sayılabilecek bir müzik tarzına sahip olan Slipknot, 1990'larda Des Moines'tan çıktı. Jordison grubun öne çıkan üyelerinden biriydi. Birçok şarkının yazılmasına eşlik etti.

Slipknot grubu sahneye ilk kez 1995 yılında çıktı. Jordison, aşırı dozda uyuşturucudan 2010'da hayatını kaybeden basçı Paul Gray ve perküsyoncu Shawn Crahan'la birlikte grubun çekirdek üyelerindeydi. Grubun adının ve stratejisinin belirlenmesinde önemli bir rol oynadı. 

Grup üyeleri arasında sürekli kavgalar yaşandığı bir sır değildi, bu nedenle sık sık grup üyeleri değişti. 

Joey Jordison 2013'e kadar grubun üyesiydi. Neden gruptan ayrıldığıyla ilgili açıklama yapılmasa da dedikodular Jordison'un gruptan kovulduğu yönündeydi. 

Slipknot'un yanı sıra Murderdolls'ta gitar, Scar the Martyr ve son grubu Sinsaenum'da davul çaldı.

Sinsaenum'dayken davul çalmasını bozan nörolojik bir rahatsızlıktan muzdarip olduğu ortaya çıktı. Ancak bugüne kadar Sinsaenum'da devam etti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.07.28 09:25 - Son Güncellenme: 2021.07.28 09:29 - HABER MERKEZİ
A