'Sizin de Bir Öğrenciniz Olsun'

'Sizin de Bir Öğrenciniz Olsun'

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Bursa'da yaşayan ve maddi durumu yerinde olan bütün Batı Trakyalılardan, Batı Trakya'daki ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri için başlatılan 'Sizin de Bir Öğrenciniz Olsun' Projesine destek vermelerini istedi.

2013.10.08 14:36 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:37 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
'Sizin de Bir Öğrenciniz Olsun'


BTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, eğitim hayatını Batı Trakya'daki üniversitelerde sürdüren, ancak ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere burs verilmesini amaçlayan 'Sizin de Batı Trakya'da Bir Öğrenciniz Olsun' Projesi hakkında açıklamalarda bulunarak, proje için destek istedi. Proje hakkında bilgiler veren Köse, "Projemiz, Bursa'da hayatını sürdüren ve ekonomik durumu iyi olan Batı Trakyalı hemşerilerimizin, Batı Trakya'da eğitim hayatını sürdüren gençlere burs vererek onların okumalarına yardımcı olmalarını hedefliyor. Bu sayede hem Batı Trakyalı bir öğrencinin eğitim hayatına devam etmesi sağlanacak hem de Batı Trakyalı hemşerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizin sürmesine katkı koyulacaktır" dedi.

"PROJEYE SAHİP ÇIKIN"
Bugün Batı Trakya'nın en büyük sıkıntılarından birinin nitelikli insan eksikliği olduğunu dile getiren Köse, şöyle devam etti:
"Batı Trakya'da soydaşlarımızın haklarını koruyacak, onları temsil edecek ve merhum lider Dr. Sadık Ahmet'in uğruna hayatını adadığı davada ilerleyecek nitelikli insanlara ihtiyaç vardır. Bu yüzden Bursalı hemşerilerimizden dernek olarak başlatmış olduğumuz kampanyaya destek vermelerini ve sahip çıkmalarını istiyoruz."
Projenin Batı Trakya kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında da rol oynayacağını ifade eden Köse, "İçlerinden doktor, avukat, mühendis çıkabilecek olan bu gençlerimiz hem Batı Trakyalı hemşerilerimizin sorunlarına çözüm bulacaklar hem de geleneklerimizin yaşatılmasında büyük rol oynayacaklardır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 14:36 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:37 - HABER MERKEZİ
A