'Sizde taşkın olunca üzülüyoruz'

'Sizde taşkın olunca üzülüyoruz'

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret eden Yunanistan'ın Oristiada Belediye Başkanı Dimitris Muzos, Tunca ve Meriç nehrindeki taşkınlardan iki ülkenin sınır komşularının zarar gördüğünü söyledi.

2013.02.21 16:18 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:18 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Sizde taşkın olunca üzülüyoruz'

 Muzos, "Meriç ve Tunca boyunda olanlar biziz. Suyun zararlarından en çok bizler etkileniyoruz. Sizin tarafta ne zaman bir taşkın olsa, sizler zarar görseniz bizler üzülüyoruz" dedi. Sedefçi ise Bulgaristan'ın ucuz maliyetli enerji üretmek istediği için taşkınların meydana geldiğini öne sürdü.

Sınır komşusu olan Yunanistan'ın Oristiada Belediye Başkanı Dimitris Muzos ve beraberindeki heyet, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. Oristiada Atina'dan ne kadar uzaksa, Edirne'nin de Ankara'dan o kadar uzak olduğunu ifade eden Muzos, "İki tarafta da aynı sorun Meriç. Sizde taşkınlardan Karaağaç zarar görüyor, bizim de köylerimiz zarar görüyor. Bazen su bereketli diyoruz ama bazen de su zarar verebiliyor. Bizim bu problemlerimiz içinde devletler de bir şeyler yapmalı ki güzel bir çözüm bulunsun. Sonuçta Meriç ve Tunca boyunda olanlar biziz. Suyun zararlarından en çok bizler etkileniyoruz. Sizin tarafta ne zaman bir taşkın olsa, sizler zarar görseniz bizler üzülüyoruz" diye konuştu.

SEDEFÇİ: TAŞKININ SORUMLUSU BULGARİSTAN

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise taşkınların sorumluluğunu Bulgaristan'a yükledi. Sedefçi, "Aynı suya bakıyoruz, aynı gökyüzünün altındayız. Bölgemiz için faydalı olacak her işe bugüne kadar destek verdiğim gibi bugünden sonra da destek veririm. Taşkınlardan en büyük zararı Bulgaristan ve Yunanistan görmekte. Edirne'de de ekili alanlarımız çok fazla zarar görüyor. Ben geçen yıl bu konuyla ilgili Sofya'ya gittim ve bu taşkının sorumlusunun Bulgaristan hükümeti olduğunu ve barajdaki suyun kontrollü salınmadığı için taşkın olduğunu belirttim" dedi.

'MESELE UCUZ ENERJİ ÜRETİMİ'

Sedefçi, Bulgaristan'ın tek amacının ucuz maliyetli enerji üretmek olduğunu öne sürdü. Sedefçi, sözlerini söyle sürdürdü:

"Dolan barajlarla daha ucuz maliyetle enerji üretecekler, bütün mesele bu. Ucuz maliyet istedikleri için sel taşkınları oluyor. Bu yıl kontrollü salıyorlar, o nedenle bu yıl henüz taşkın olmadı umarız böyle de devam eder."

Oristiada Belediye Başkanı Dimitri Muzos, Hamdi Sedefçi'ye Oristiada şehrinden bir kesitin işlendiği tavla hediye ederken, Sedefçi ise aynalı süpürge, meyveli sabun ve Edirnekari işlemesi hediye etti.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 16:18 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:18 - HABER MERKEZİ
A