'Siyasi cinayet' iddiası! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

'Siyasi cinayet' iddiası! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

2021.10.13 11:00 - Son Güncellenme: 2021.10.13 11:46 - Güncel
A
'Siyasi cinayet' iddiası! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Başsavcılık, bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarının basına yansıması üzerine varsa suç ve delillerin tespiti bakımından inceleme ve araştırma yapılmasına karar verdi.

Basın Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturmaya ilgili bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği öğrenildi.

CNN Türk Muhabiri Mustafa Berber, canlı yayında Son Dakika gelişmesi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

''Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Siyasi cinayetler işlenebilir kaygım var' demişti. Bu sözlerin ardından İYİ Partili Koray Aydın'dan da açıklamalar gelmiş ve siyasette 'siyasi cinayetler' tartışması başlamıştı. Sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbette bu konuya açıklık getirmiş ve sözlerine 'Burada daha başınıza neler gelecek' denilen sözler var demişti. Kendisine 'Spesifik bir isim var mı?' sorusuna da 'Bu kadar ayrıntıya giremem' demişti. Ve cumhuriyet savcılarını göreve davet etmişti Kılıçdaroğlu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"Bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan 'siyasi cinayetler işlenebilir' iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlatılmıştır" denildi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında. CHP liderinin iddialarına ilişkin inceleme yapılacak. Eğer soruşturma açılmasına yer varsa ve o başlatılan resen soruşturma hukuki bir sürece dönecek mi bu merak konusu. İddia, Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bildiği bir şey var mı, buna ilişkin AK Parti kurmaylarından, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada 'Kılıçdaroğlu elinde bir bilgi varsa savcılığa gidip ifade vermelidir' açıklamaları gelmişti. 

Ama merak edilen bir konu var, o da CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Partili Koray Aydın'ın ifadesine başvurulacak mı? Kılıçdaroğlu mu savcılığa gidecek, yoksa savcılar Kılıçdaroğlu'ndan bilgi mi alacak bunlar merak konusu.''

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.10.13 11:00 - Son Güncellenme: 2021.10.13 11:46 - Gülcan Tekin
A