Sivas'ta 13 santimlik çekirgeler

Sivas'ta 13 santimlik çekirgeler

Sivas'ın Divriği ilçesinde bir arıcı tarafından arazide bulunan 13 santimetre boyundaki çekirgeler, görenlerin dikkatini çekti. Dev çekirgelerin bitkilere zarar vermedikleri böcekleri yedikleri iddia edildi.

2013.07.17 17:17 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:17 - Yaşam
A
Sivas'ta 13 santimlik çekirgeler

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Kargapınarı mevkisinde arıcılık yapan Mehmet Akarsu (48), arılarının bakımı için araziye gittiği sırada büyük çekirgelerle karşılaştı.


Çekirgelerden 3'ünü yakalayan Akarsu, bunları Divriği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline teslim etti. Çekirgelerden biri, incelenmek üzere Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderildi.

Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine sorduğumda, bu çekirgelerin Türkiye'nin sadece birkaç yerinde olduğunu söylediler. İnternetten araştırdığımda ise bitkilere zarar vermediklerini, böcek yediklerini öğrendim" diye konuştu.

Divriği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Muhammet Özkan ise yaptıkları incelemeler sonucunda çekirgelerin "saga" türü olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Akarsu'nun daha büyük çekirgeler gördüğünü ancak yakalayamadığını kendilerine ilettiğini belirten Özkan, "Kesin bilgi edinmek için gerekli canlı numuneleri aldık. Bu numuneleri Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderdik. Gelecek sonuçları bekliyoruz" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:17 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:17 - Zeynep Çelik
A