Şişme havuzdan Türkiye şampiyonlağına

Şişme havuzdan Türkiye şampiyonlağına

ÇOCUKKEN geçirdiği menenjit sonucu yürüyemeyen ve Erzurum'da 3 yaşındayken şişme havuzda yüzme öğrenen Alihan Çıldan, hiç yitirmediği azmi sayesinde Türkiye Şampiyonu oldu.

2013.04.17 10:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:48 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Şişme havuzdan Türkiye şampiyonlağına

Merkez Palandöken İlçesi'nin Yıldızkent Semtinde oturan 14 yaşındaki Alihan Çıldan, 2 yaşındayken geçirdiği menenjit yüzünden yürüme yetisini kaybetti. Sağ ayağı olmayan, sol ayağının ise topuk ve kıkırdağı bulunmayan Alihan Çıldan'a zorlu ameliyatlarının ardından ailesi şişme havuz aldı.

ERZURUM'DA YÜZMEYİ ÖĞRENDİ,176 SPORCUYU SOLLADI

Şişme havuzda 3 yaşından beri uzun süreli vakit geçiren Alihan Çıldan, suyla bütünleşti. Ablası Ayşe Çıldan, bir süre sonra kardeşini rehabilite merkezlerine götürerek burada havuzda yüzmeyi öğrenmesini sağladı. Su sevgisi sayesinde engelleri ortadan kaldırarak yüzmeyi öğrenen Alihan Çıldan, geçen ay İstanbul'da yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'na katıldı. 176 sporcunun katıldığı şampiyonada Alihan Çıldan, 200 metre karışık ve 100 metre kurbağalamada 2 altın ile 50 metre serbest yüzmede ise 1 bronz madalya kazandı.

ANTRENÖRÜ AYŞE ABLASI

Saltukbey Ortaokulu 8'inci Sınıf öğrencisi Alihan Çıldan, her anını paylaştığı ablası Ayşe Çıldan sayesinde madalya kazandığını söyleyerek ona teşekkür etti. Hedefinin 2016 ve 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda milli takım adına altın madalya kazanmak olduğunu belirten Alihan Çıldan, "Engelli olmam beni hayattan koparmadı. Ablam Ayşe bugüne kadar hiç yanımdan ayrılmadı ve bana her zaman destek oldu. Şampiyonaya bile birlikte gittik. Yüzmeyi de onun sayesinde sevdim ve bugünlere geldim. Türkiye şampiyonasında aldığım madalyaları ablam Ayşe Çıldan'ın desteği sayesinde kazandım. Üniversitede protez bölümü okuyarak benim gibi olanlara yardım edeceğim. Onlara en iyisinden protez yapacağım ve örnek olacağım. Geçen yıl Avrupa Şampiyonasına katılarak ülkemize altın madalya kazandıran Beytullah Eroğlu'nu ise örnek alıyorum. Bende örnek bir sporcu olarak tüm engellerileri spora davet ediyorum" diye konuştu.

Ayşe Çıldan, kardeşi Alihan'ın 2 altın ve bir bronz madalya kazanmasının ardından gözyaşlarına boğulduğunu anlattı. Çıldan, "Alihan'a çocukluğundan beri bir anne gibi bakıyorum. Onu okula götürüp bütün dersleriyle ilgileniyorum. Rehabilite merkezilerine götürerek yüzmeye olan sevdasını perçinledim. Yarışlara hazırlanırken de her zaman yanındaydım. Alihan sadece Türkiye'nin değil benim ve ailemin de biricik şampiyonu" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:48 - HABER MERKEZİ
A