Şişecam'dan 84,7 milyon avroluk satın alma

Şişecam'dan 84,7 milyon avroluk satın alma

Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii AŞ, İtalya merkezli düzcam üreticisi Sangalli Vetro Porto Nogaro firmasının varlıklarının tamamını 84,7 milyon avro karşılığında satın aldı.

2016.11.02 18:13 - Son Güncellenme: 2016.11.02 18:15 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Şişecam'dan 84,7 milyon avroluk satın alma

Şişecam açıklamasına göre, Şişecam Topluluğu bünyesinde düzcam  alanında faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii AŞ, İtalya merkezli düzcam  üreticisi Sangalli Vetro Porto Nogaro firmasının varlıklarının tamamını 84,7  milyon avro karşılığında satın aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu  Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof Dr Ahmet Kırman,  "düzcam", "cam ev eşyası",  "cam ambalaj" ve "kimyasallar" olmak üzere dört ana iş kolunda faaliyet  gösterdiklerini belirtti.

Stratejik hedeflerine sadece organik büyümeyle ulaşılmayacağını ifade  eden Kırman, şunları kaydetti:

"Bu nedenle özellikle yurt dışında inorganik büyümeyi önemsiyoruz.  Sürdürülebilir büyüme ve yüksek performansa dayalı yatırım politikamız  doğrultusunda şirket satın alma, ortak girişim ve diğer işbirliği olanaklarını  içeren potansiyel tüm fırsatları değerlendirmek için sürekli çalışıyoruz.  İtalya'da faaliyet gösteren düzcam üreticisi Sangalli Vetro Porto Nogaro'nun  bünyemize katılması da bu proaktif ve özenli çalışmaların bir sonucudur."

Şişecam Topluluğu'nun bugün yurt dışında 12 ülkede üretim  faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayan Kırman, "İtalya'da krom bileşikleri üretim  tesisimiz Cromital SpA ile kimyasallar alanında uzun yıllardır faaliyet  göstermekteyiz. Sangalli ile birlikte düzcam da İtalya'daki faaliyet alanlarımıza  eklendi. Bu satın alma işlemi Bulgaristan'daki düzcam operasyonlarımızla birlikte  sinerji yaratacaktır. İtalya operasyonun üretim kapasitesi ve lojistik açısından  özellikle Batı Avrupa düzcam pazarındaki rekabet gücümüze önemli katkı yapacağını  düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırman, düzcam alanındaki yurt dışı üretim ağına Bulgaristan, Romanya,  Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan, Mısır'dan sonra İtalya'nın da  eklendiğini belirterek, Şişecam Topluluğunun Türkiye dahil toplam yıllık düzcam  üretim kapasitesinin ise 2,5 milyon tonu aştığını dile getirdi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2016.11.02 18:13 - Son Güncellenme: 2016.11.02 18:15 - HABER MERKEZİ
A