Sırp Başbakan'dan Bozdağ'a şaşırtıcı sözler

Sırp Başbakan'dan Bozdağ'a şaşırtıcı sözler

AB ile sorunlar yaşayan Sırbistan'ın Başbakanı Daçiç, bir araya geldiği Bozdağ'a şaşırtıcı sözler söyledi.

2013.10.08 09:50 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:50 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Sırp Başbakan'dan Bozdağ'a şaşırtıcı sözler

Sırbistan ile Osmanlı arasında yaşanan savaşları hatırlatan Daçiç, '100 yıl sizinle savaşarak Avrupa'yı fethetmenizi engelledik. Keşke yapmasaydık' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, haftasonu Belgrad'da Sırbistan Başbakanı Ivica Daçiç ile biraraya geldi. Yeni Şafak'ın manşetine taşıdığı habere göre, Bozdağ ve Daciç'in gerçekleştirdiği başbaşa görüşmede ilginç bir diyalog yaşandı.

DAÇİÇ'TEN TARİHİ İTİRAF

Avrupa Birliği'nin (AB) müzakere için Kosova ile ilişkilerini düzeltmeyi şart koştuğu Sırbistan Başbakanı Daciç'in, Bozdağ'a Osmanlı İmparatorluğu ve Sırbistan arasında yaşanan savaşları hatırlatarak, 'Tarihte sizin Avrupa'ya geçmenizi engelledik. 100 yıl sizinle savaşarak Avrupa'yı fethetmenizi engelledik. Keşke yapmasaydık. Gelip geçmenize izin verseydik. Şimdi istiyorsanız Avrupa'ya geçebilirsiniz' dediği öğrenildi.

UMARIZ Kİ UZUN SÜRE BEKLEMEZSİNİZ

Bozdağ ise Türkiye olarak, Kosova ile Sırbistan arasındaki başlatılan Belgrad-Priştine diyaloğuna tam destek verdiklerini, sorunların diyalog yoluyla aşılacağına inandıklarını belirtti. Türkiye'nin Sırbistan'ın AB'ye tam üyeliğini desteklediğini kaydeden Bozdağ, '60 yılı aşkın AB'nin kapısında bekleyen ama maalesef AB'nin uyguladığı çifte standart nedeniyle tam üye olamayan Türkiye'nin yaşanan zorluklar ve bu zorlukları aşmak konusunda uzunca bir tecrübesi var. Bunu Sırbistan hükümeti ile paylaşmaya hazırız. Ama umarız ki Sırbistan Türkiye kadar kapıda uzun süre bekletilmez' diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.08 09:50 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:50 - HABER MERKEZİ
A