Şırnak'ta şehit sayısı yükseldi!
Bu sabah Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü hafriyat kamyonuyla intihar saldırısı düzenlendi. Hain saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. Yaralılardan 75'i polis, biri 7 aylık bir bebek. Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Patlama ilçenin tamamında hissedilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da olduğu öğrenildi. Terör saldırısı sonrasında ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı.
2016.08.26 11:13 - Son Güncellenme: 2016.08.26 15:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı - 2
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı - 1
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki polis kontrol noktasına terör saldırısı düzenlendi.
PKK'lı teröristler, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına, bomba yüklü kamyonla saldırdı.
Meydana gelen büyük patlamada yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Emniyet müdürlüğü binasının yakınında polislerin konaklama ihtiyacını karşılamak için konteynerlerin olduğu ve bunların da zarar gördüğü gelen bilgiler arasında.
Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da olduğu öğrenildi. Terör saldırısı sonrasında ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: İNTİHAR SALDIRISI
Şırnak Valiliği, PKK'lı teröristlerin bomba yükledikleri hafriyat kamyonu ile düzenlediği saldırının intihar saldırısı olduğunu, 11 polisin şehit olduğunu, 75 polis, 3 sivil olmak üzere 78 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle: "İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat 06.45 civarında PKK Terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği'nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; hain saldırı sonucu 11 polis memurumuz şehit olmuştur. 3 sivil 75 polis memuru olmak üzere toplam 78 yaralımız mevcut olup bunlardan 4'ü ağır olmak üzere 5 yaralımız Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne, 4 yaralımız Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. 2 yaralımızın Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
ŞEHİT SAYISI 11' EYÜKSELDİ
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit olan polislerin sayısı 11'e yükseldi. Saldırıda yaralının 82 kişinin tedavileri Cizre Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sürüyor.
YARALILARDAN BİRİ 7 AYLIK BEBEK
Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
ALÇAK SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi. Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.

'TAŞERON CİNAYET ÖRGÜTLERİ'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cizre'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığıyla sabır ve yaralananlara da acil şifalar diledi.
Mevlüt Çavuşoğlu, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz." görüşünü paylaştı.
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA
İstanbul'da saldırıya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''70'in üzerinde yaralı var, 4'ünün durumu ağır. Şehitlerimiz var. Gerekli açıklamayı oradaki adli tabiplik ve savcılıkla beraber valiliğimiz yapacak. Son ay içerisinde özellikle çok yoğun terörist saldırı grubuyla karşı karşıyayız. Bir taraftan 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin saldırısıyla 240 şehidimiz oldu bir yandan DAEŞ'in öbür taraftan PKK'nın hain saldırıları var. Bu saldırıların hepsi alçakça ve hepsi bizim huzurumuza yönelik. Bu milletin kalkınmasını, Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyenler bu saldırıları gerçekleştiriyorlar, bu terör örgütlerini de bir taraftan maşa olarak kullanıyorlar'' dedi.
ŞIRNAK'TA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI haberini okumak için tıklayın

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"
Cizre'deki Anadolu Ajansı Muhabiri Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:
"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.
Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.
Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.
Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."
GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.
Bugün Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, medya hizmet sağlayıcılarının patlamaya ilişkin yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyması gerektiği bildirildi. Toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu çerçevede yayın yasağı, patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.
Açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi.
Ayrıca, uçak ambulansın hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.
İLGİLİ GALERİ